Les auxiliars del geriàtric municipal volen l'equiparació del sou amb les hores treballades

​L'alcaldessa respon que "l'Ajuntament no té una màquina de fer diners i tenim unes limitacions a l'hora de fer créixer la massa salarial"
|

Els treballadors de la residència municipal tornen a estar queixosos pel que consideren un greuge de sou en comparació amb altres treballadors municipals. Ahir, el representant dels treballadors geriàtric, Edu Chillerón, va intervenir a 'El Dominical' de Ràdio Arenys per denunciar la no equiparació del sou de les auxiliars de geriatria amb la treballadora familiar i tampoc de les hores (en treballen 40 a la setmana, en comptes de les 37,5 que fan la resta de treballadors), tal com se'ls havia promès.


Geriatric   xs

Les pancartes al balcó de la residència municipal. Foto: Xavi Salbanyà. 


Segons va explicar Chillerón, el govern hi estava d'acord, però els assegura que ara no tenen diners. Per fer-se sentir, han penjat pancartes al balcó de la residència. Chillerón va afirmar que "ha quedat tot en l'oblit des que es van aprovar els pressupostos". I seguia, "tothom reconeix que tenim tota la raó del món, però ningú mou res". A més, "no sabem si aquest mes rebrem els 50 euros extres que ens han de pagar, ningú ens ha informat de res". D'entrada les auxiliars de geriatria van estar d'acord amb l'equiparació laboral amb la treballadora familiar, tal com va proposar el govern. "Però després ha estat a mitges tintes, nosaltres fem 10 hores més al més", explicava el representant.


Chillerón va dir que el govern "no sap si podrà pagar-nos les hores que fem de més, però nosaltres podem esperar sis mesos, per si hi ha diners de places sense cobrir". El representant va reivindicar que el sou ha d'anar d'acord amb la categoria i les hores, que es cobren entre 7 i 8 euros l'hora. Els treballadors tenen clar que és un problema de diners: "si fóssim 4 o 5 ja ho tindríem arreglat", va dir Chillerón. El representant va defensar que amb tot l'enrenou dels possibles casos de covid, els treballadors de la residència han estat al peu del canó. També va explicar que el sindicat CCOO els proposa anar a la vaga, però que ells no s'ho poden permetre, per la responsabilitat amb els avis i els companys.


L'alcaldessa, que va intervenir després del representant, es va mostrar sorpresa amb aquesta actitud. "Hem apujat el sou 189 euros mensuals al fisioterapeuta, 100 a les netejadores i 52 a les auxiliars de geriatria", va explicar. I va afegir que "fa tres anys ja es va apujar el sou a les netejadores, és la segona pujada de sou que tenen". Annabel Moreno va dir que mai ningú els havia fet aquestes pujades mentre afirmava que "no entenem aquesta guerra que fan, hem atès les seves demandes". Segons Moreno, els representants dels treballadors fa dues setmanes es van reunir amb el cap de Recursos Humans.


L'alcaldessa va apujar el to quan va afirmar que "l'Ajuntament no té una màquina de fer diners i tenim unes limitacions a l'hora de fer créixer la massa salarial." I va reblar que "no pot ser que cada final d'any vingui un col·lectiu de treballadors a demanar un augment de sou. Això no és una empresa privada, no ho podem fer per més que vulguem." Aquest any s'ha fet a canvi d'amortitzar una plaça de Tècnic d'Administració General de Secretaria. Amb els diners d'aquesta plaça d'advocada, s'han pogut apujar els sous del geriàtric.