L'Ajuntament reorganitza els col·legis electorals per a les eleccions del 14F

​Aquests nous col·legis faran que la majoria de votants no votin al lloc on tradicionalment ho feien per tal de complir amb els protocols sanitaris
|

Avui a mitjanit comença la campanya electoral per a les eleccions al Parlament de Catalunya per aquest 14 de febrer, que exigiran tot un seguit de canvis organitzatius per garantir un conjunt de mesures de seguretat relacionades amb la Covid-19. Per poder aplicar aquestes mesures s'han habilitat nous espais electorals que permeti garantir les distàncies entre els membres de les meses i que hi hagi recorreguts independents, amb entrades i sortides diferenciades, als col·legis electorals. En conjunt més de 120 persones dels serveis municipals participaran en totes les tasques que s'estan establint per garantir el dret a vot amb totes mesures sanitàries i de seguretat electoral.


Eleccions 2Hi haurà menys meses a la sala polivalent del Centre Cultural Calisay. 


Per poder garantir les mesures, sobretot les distàncies i passos, s'ha proposat la reorganització d'espais que farà que hi hagi menys meses a la sala polivalent del Centre Cultural Calisay i que s'obrin espais a la sala de psicomotricitat i vestíbul de l'escola Joan Maragall i al gimnàs de l'escola Sinera. També hi haurà menys taules a la Biblioteca i no s'obrirà el col·legi que se situa a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, a la Casa de la Vila. Aquests nous col·legis faran que la majoria de votants no votin al lloc on tradicionalment ho feien. El cens és d'11.787 ciutadans amb dret a vot i la distribució de les meses, districtes i seccions es pot consultar al web municipal. El PSC ja ha manifestat que el govern hauria d'haver buscat una seu electoral a la part alta d'Arenys.


Aquesta setmana diferents equips municipals de Secretaria, Serveis municipals i Emergències s'han reunit per concretar tots els aspectes per garantir la correcta celebració de la jornada electoral. La convocatòria electoral ha establert la creació de l'Oficina de Seguretat Sanitària que estableix directrius i farà el seguiment dels dispositius de seguretat, posarà materials a disposició dels ajuntaments i resoldrà consultes. Entre altres mesures s'estableix que cada col·legi electoral tingui un responsable de seguretat sanitària que garantirà el compliment de totes les mesures establertes.


El protocol sanitari recomana franges horàries per votar els diversos col·lectius, com s'havia fet durant el desconfinament progressiu. Tots els espais tindran un reforç informatiu de cartelleria i persones per assessorar. El protocol també estableix el nombre de mascaretes quirúrgiques per cada mesa, la seva renovació i les distàncies. També s'estableixen les mesures pel vot de les persones positives de Covid-19 que hauran de fer-ho a darrera hora de la jornada, de 7 a 8 de la tarda. Per poder rebre aquesta votació les persones de les meses s'equiparan amb equips de protecció individual (EPI).