Han inspeccionat els despreniments del campanar de Santa Maria d'Arenys

​Aquesta setmana, la campana de les hores no sona perquè s'ha espatllat el martell, que es canviarà quan arribi el recanvi
|

El campanar de l'església de Santa Maria d'Arenys ha estat inspeccionat aquest matí per comprovar que les reparacions que s'hi han fet així són correctes. Si tot és com seria d'esperar, es podran enretirar les tanques que impedeixen l'accés a una part de la plaça de l'Església des dels despreniments del passat 24 de novembre. La inspecció s'ha centrat a repicar les parets del campanar per comprovar que no hi ha parts susceptibles de caure.


WhatsApp Image 2021 01 29 at 11.58.08


Aquesta inspecció ja feia dies que era esperada. Segons va explicar ahir el rector de la Parròquia de Santa Maria, Joan Soler, al programa 'Tot a l'hora' de Ràdio Arenys, "hi havia un problema burocràtic perquè la grua pogués accedir a la plaça". Solucionat aquest punt, la inspecció s'ha fet aquest matí. La grua ha arribat a primera hora del matí i hi ha estat fins passat el migdia. Paral·lelament, la Parròquia segueix treballant amb el projecte de rehabilitació del temple, que s'allargarà diversos anys. 



D'altra banda, el rector també va explicar que la campana de les hores no sona aquests dies perquè s'ha espatllat el martell que pica la campana major, pels anys i per l'exposició meteorològica. S'ha demanat la peça que, en principi, hauria d'arribar a mitjans de la setmana que ve. La resta de campanes que toquen els quarts, misses i difunts, funcionen amb normalitat.


Finalment, al ple municipal celebrat ahir al vespre, l'alcaldessa Annabel Moreno va anunciar que el govern es planteja prohibir l'accés de camions a la placeta. Ho va fer responent a la pregunta del regidor de Junts per Arenys, Domènec Massuet, respecte el mal estat de les rajoles de l'accés al carrer de l'Església un cop acabades les obres de can Quintana. L'alcaldessa va explicar que la constructora ja havia reparat els danys, però que les rajoles salten per culpa dels camions que hi fan càrrega i descàrrega, i que no poden entrar al carrer a causa del control de trànsit.