La Junta Electoral d'Arenys rep 648 al·legacions per evitar formar part d'una mesa electoral

​El còmput comprèn totes les poblacions de l'Alt Maresme i de la rodalia de Sant Celoni, al Vallès Oriental
|

Allau de reclamacions per evitar formar part d'una mesa electoral en les eleccions al Parlament del 14F. La Junta Electoral d'Arenys de Mar, que comprèn els municipis de l'Alt Maresme i de la rodalia de Sant Celoni, ha rebut 648 al·legacions per eludir formar part d'una mesa electoral. 32 d'aquestes al·legacions s'han presentat en el cas d'Arenys de Mar. Així la demarcació arenyenca se situa en cinquena posició en nombre d'al·legacions, per darrer de la Junta Electoral de Sabadell, amb 1.012; la de Granollers, que n'ha rebut 849; la de Sant Feliu de Llobregat, 838 i la de Reus, 687. Per darrere la d'Arenys se situen juntes electorals força poblades com la de Terrassa, amb 622 al·legacions, la de Vic (463), Igualada (384) i Vilanova i la Geltrú (356).


Mapa partits judicials


Segons dades facilitades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el conjunt de Catalunya, s'han escollit uns 82.000 membres per ser presidents o vocals de les 9.117 meses electorals per a les eleccions al Parlament. Més de 9.000 persones han demanat a les juntes electorals poder eludir la citació.  El termini per impugnar la incorporació a una mesa electoral és de set dies naturals des que es rep l'avís. Els ciutadans poden presentar un escrit a la Junta Electoral, sigui presencialment o de forma telemàtica, al·legant els motius pels quals demanen que se'ls alliberi de ser a la mesa. Tot i això, un cop acabat el termini, fins al moment de conformar les meses, les juntes electorals atendran les causes sobrevingudes.


La situació epidemiològica ha multiplicat la quantitat d'al·legacions per evitar formar part d'una mesa electoral. Fins ara, els motius més habituals per excusar-se eren raons de feina i bé qüestions familiars, però en aquestes eleccions molts recursos tenen a veure amb patologies mèdiques que podrien agreujar-se en cas de contagi de coronavirus. Davant d'aquesta situació, la Junta Electoral de Barcelona ha demanat el suport d'un metge per poder donar resposta a les al·legacions presentades. En paral·lel a aquestes peticions dirigides a la Junta Electoral, el Síndic de Greuges va assegurar la setmana passada que havia rebut més de 1.130 queixes de persones designades per a les meses electorals que han demanat empara a la institució.