Arnau Barangé, nou president d'ERC a Arenys de Mar

​Vol obrir espais de diàleg amb altres partits, reactivar la comunicació entre govern i militància, i aprofundir en la vocació de servei a la ciutadania
|

Arnau Barangé ha estat elegit aquest dimecres al vespre president de la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Arenys de Mar. L'assemblea d'ERC d'Arenys de Mar ha donat llum verda al relleu a la presidència local del partit, davant la intenció de la fins ara presidenta, Marta del Castillo, d'abandonar el càrrec després gairebé 3 anys al capdavant del partit. En declaracions a l'Agenda, el nou president del partit ha assegurat que els eixos de treball immediat se centraran en "aprofitar el nou clima polític per obrir espais de diàleg amb els altres partits, reactivar la comunicació entre el govern i la militància, i aprofundir en la vocació de servei públic, especialment en el context de crisi social a causa de la pandèmia". 


Arnau barangeu0301


Barangé ha remarcat que "Arenys és un poble viu que té un enorme talent i potencial, que s'ha de potenciar al marge de les picabaralles polítiques". "La gent ens demana que no discutim tant i mirem de solucionar els problemes", ha afegit. "Jo vull estar més a prop de la gent, saber quines necessitats materials i afectives tenen, en especial les alimentàries i les sanitàries", però també ha remarcat que "cal potenciar el teixit empresarial i el comerç, que tan actiu s'ha vist durant aquesta pandèmia". Barangé vol que ERC sigui un canal per vehicular les demandes de la gent, "ara hem d'estar a l'alçada de les circumstàncies". 


Barangé (Arenys de Mar, 1979) és diplomat en fotografia per l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya. Tot i això, la seva faceta més coneguda és la de sommelier, amb una àmplia experiència en el món del vi, en diferents negocis. L'octubre de 2014 va inaugurar la vinoteca La Copa Negra, per tal de recomanar i transmetre vins singulars de cellers d'arreu del món. És casat i pare de dues filles. En l'àmbit polític, és militant d'ERC des de fa anys, tot i que no va anar a les llistes fins a les darreres municipals del 2019, en vuitena posició. Aquests canvis a la secció local s'han retardat a causa de la pandèmia, ja que el relleu es preveia després de tancar el cicle electoral de les eleccions municipals del 2019, on els republicans van aconseguir més de 2 mil vots i empatar a 6 regidors amb la primera força.


L'executiva local d'ERC queda de la manera següent: 

Presidència: Arnau Barangé

Secretaria d'Organització: Míriam Puig

Secretaria de Finances: Marc Soler

Secretaria de Dona i Comunicació: Marta del Castillo

Secretaria de Transició Ecològica: Inma Ranera

Secretaria de Ciutadania: Alejandro Gerlach

Secretaria Política Municipal: Annabel Moreno

Vocal Política Municipal : Lluís Salla

Vocal Política Municipal : Carles Sanchidrian

Secretaria d'Entorn: Quim Ponsarnau

Representant Jovent: Aina Estrada

Portaveu Grup Municipal: Laia Martín