El món de l’esport diu “Prou” i es reinvindica com a activitat segura

Els clubs esportius realitzen actes de protesta per reclamar el retorn a la normalitat
|

La pandèmia ha provocat una crisi sense precedents en tots els àmbits de la nostra societat. Dues esferes claus de la vida diària de la vila pateixen aquests problemes des de fa mesos i han de refer gairebé dia a dia segons el present que marqui la COVID. I aquest inici d’any 2021, de moment segueix la mateixa dinàmica que l’any anterior. Aquestes dues potes són esports i educació. Una reimaginació i un repensar constant que va succeint donant com a resposta a possibles restriccions dictaminades per les autoritats competents. 


Mobilització esport   xs


Imatge d'una de les concentracions que van dur a terme els clubs esportius. Foto: Xavi Salbanyà


El dissabte 16, l’esport arenyenc es va concentrar davant del pavelló Fondo de les Creus per fer un crit unànime i demanar la tornada als entrenaments després de les noves mesures que afecta l’esport des de l’inici de l’any. Nou entitats com el Patinatge Artístic Arenys, Club Volei Arenys, Futsal Arenys, Club Hoquei Arenys, Club Arenys Bàsquet, Club Esgrima Maresme, Taewkondo Viro, Club Futbol Arenys i Sinera United, van signar i es van adherir a la plataforma ‘Ja n’hi ha prou’ que va sorgir en l’àmbit esportiu català fa unes setmanes. Un acte de reivindicació i de protesta que va congregar unes cent persones considerant que la branca de l’esport és un dels sectors més castigats dels últims mesos, amb mesures plenes d’indecisió i a vegades incoherents. Recordem que algunes de les entitats esportives de la vila es troben entrenant i executant la seva tasca a pistes exteriors, i algunes d’elles realitzant entrenaments en línia, ja que es fa impossible entrenar en les actuals condicions. 


El dissabte 23 van realitzar un altre acte reivindicatiu, amb menys afluència, però aquesta vegada el lloc seria la plaça de l’Ajuntament, demanant de nou un possible diàleg i la tornada a l’activitat seguint la línia de la plataforma esmentada anteriorment i realitzant un crit unànime de veure l’esport com un aspecte clau de la societat plens de valors. 


En el terreny de l’educació, aquest inici d’any i també sinònim de segon trimestre és definit pel balanç positiu dels primers mesos de les diferents escoles d’Arenys de Mar, on s’ha garantit amb les màximes garanties els protocols i un gran treball també de la comunitat docent, amb la novetat del cribatge voluntari dels professionals (proves PCR). La tornada a les aules arenyenques en el mes de gener també deixa quatre aules confinades entre les diferents escoles que conforma l’entramat educatiu. Un nombre d’aules molt en la línia a les setmanes prèvies del període de Nadal. A manera de recordatori, l’Escola de Música han de tornar a les classes telemàtiques, ja que amb les noves mesures fa impossible fer-ho de manera presencial.