Can Maimí

|

Amb Can Maimí estrenem 2021 la cinquena entrega d'aquesta petita secció de l'Agenda dedicada a botigues i establiments emblemàtics d'Arenys de Mar que ja han desaparegut del paisatge de la vila. En Benet Maimí ha estat pròdig en detalls sobre la trajectòria del negoci, que he intentat condensar en aquestes línies. 


2021 01   Can Maimi


L'any 1854, on abans hi havia els mobles l'Arenyense, s'obria la botiga de Can Maimí. Al cap de poc temps, la botiga es va traslladar a la seva ubicació de tota la vida: al número 40 de la Riera del Bisbe Pol. El negoci el va fundar el "Tio Paco", és a dir, en Francesc Xavier Maimí i Miró, coautor, juntament amb en Joan Draper de l'himne a Sant Zenon. Durant els primers anys es van dedicar a la venda d'articles de terrissa, i posteriorment, caps als anys seixanta, van incorporar la venda d'electrodomèstics, essent qui van portar els primers televisors a la vila. Més endavant, la venda de souvenirs típics de la costa, objectes i ménage de la llar; un dels llocs on fer la llista de noces.


El 1994, i després de 140 anys de trajectòria, es va tancar el negoci tal com es va conèixer fins aleshores, per donar pas a la venda de mobles de terrassa i jardí fins a 1997. I fins a 1998 a la venda de productes exòtics que en Benet portava dels seus viatges. Des d'aleshores han passat pels seus locals: una perfumeria, una botiga de llaminadures, una de roba, una de venda d'articles de regal i decoració, i ara hi ha l'enoteca la Copa Negra.