Quatre residències arenyenques ja han rebut la segona dosi de la vacuna contra la COVID-19

Les residències Vil·la Betània i Itaca rebran la segona dosi del vací a principis de febrer
|

La residència municipal, l'Impala, la Titus i l'Asil Torrent van rebre, l'últim cap de setmana de gener, la segona dosi de la vacuna contra la COVID-19, tres setmanes després de rebre la primera dosi. A principis de febrer s'administrà, també, als residents i treballadors de Vil·la Betània i de la residència l’Itaca.


Vacunació geriàtric   Mireia Martínez Torrentó.

Moment en el que residents i treballadors del geriàtric municipal rebien la segona dosi. Foto: Mireia Martínez


Tot i això, les residències d’Arenys de Mar van tornar a viure moments complicats aquest passat mes de gener. Es van detectar casos positius especialment al Floris, però també vuit a l’Asil Torrent i dos a la Residencia Municipal. En aquests últims dos indrets, a més, va ser després que se’ls posés la primera dosi de la vacuna. Posterioment, però, es van repetir les proves i van acabar sent falsos positius. 


A la residencia Floris va ser on es van detectar més casos. Passades les festes de Nadal, el 60% dels residents van donar positiu. També quatre treballadors. Van ser casos lleus, però es van haver d’activar tots els protocols de Salut Pública i traslladar-los a altres residències fora d’Arenys. 


Al cap de pocs dies del brot al Floris, es van detectar dos casos a la Residència Municipal i vuit a l’Asil Torrent. Aquests casos es van conèixer just després d’haverse vacunat els residents com a resultat de les proves PCR rutinàries fetes només dos dies abans. Tot i que eren asimptomàtics, també es va activar el protocol pertinent i es van aïllar tant les persones confirmades com la resta de residents que van tenir contacte amb ells. En el cas de la Residència Municipal, es van aïllar a tots els avis, ja que les persones positives tenien llibertat de moviment dins el centre. Tot i això, es van repetir les proves PCR al cap de pocs dies, tant a residents com a professionals, i van donar negatiu. 


Tot i aquests ensurts, cal destacar que totes les residències de la vila han rebut ja la primera dosis de la vacuna. L'Asil Torrent, Impala i Titus van ser les primeres. Després va ser el torn de Vil·la Betània i Itaca. No es va poder fer abans perquè una d'elles va tenia un cas positiu entre els treballadors i a l'altra tenia un possible cas entre els residents. L’última va ser el Floris, on els resident i treballadors la van rebre el dia 25, després que haguessin pogut tornar al centre. Els familiars van haver de firmar una autorització. Val a dir que la majoria ho ha acceptat, tot i que hi ha hagut alguns casos en què s’hi han oposat. Al moment de tancar l’edició d’aquesta revista s’estava a punt d’iniciar la vacunació de la segona dosis a les primeres residències que la van rebre. 


A més, a partir d’ara les visites dels familiars es fan controlades mitjançant test d’antígens previs als visitants. El material per poder fer aquestes proves es facilitarà des del CAP però les proves es fan al mateix centre geriàtric. En cas que el resultat sigui positiu, no s'autoritzarà la visita i es derivarà la persona al CAP.