​S'ha mort l'artista arenyenc Joan Casanovas a 73 anys

​Va treballar diverses disciplines artístiques i el seu treball més conegut és la imatge de 'Girona m'enamora'
|

El pintor, dissenyador, ceramista, escultor i activista cultural, Joan Casanovas i Romaguera va morir ahir dijous, 4 de febrer, a 73 anys, a la seva casa d'Ordis, a l'Alt Empordà, després d'una llarga malaltia. Casanovas havia nascut a Arenys de Mar el 1947. A nou anys va ser deixeble de l'escultor i dibuixant arenyenc Joan Barrera, qui li va ensenyar a dibuixar al carbó. Posteriorment, la seva família es va traslladar a Manresa i el 1964 va arribar a Girona.


Joan casanovasJoan Casanovas a la seva casa d'Ordis. Foto: Pau Ladano - El Punt Avui. 


Va començar a treballar a la gironina Papelería Española, on li van encarregar els dibuixos per als segells de goma i, més tard, quan el propietari va ampliar el negoci, va començar a fer rètols, plaques de carrers i cartells lluminosos. Va ser, juntament amb altres, un dels impulsors de l'Assemblea Democràtica d'Artistes de Girona, un dels grans revulsius culturals de la ciutat durant la Transició. Després, es va establir a Ordis juntament amb Maria Crehuet, on va seguir creant i preparant exposicions o cursos. 


GironaL'eslògan "Girona m'enamora" va tenir molt d'èxit a l'inici de la democràcia.


Com a dissenyador gràfic, la seva obra pública més coneguda és la imatge de l'eslògan "Girona m'enamora", emblema d'una voluntat col·lectiva d'esborrar la foscor de la vella ciutat grisa i negra del poeta Josep Carner, que va caracteritzar la Girona democràtica, de l'alcalde Joaquim Nadal. Diverses personalitats han tingut un record per a Casanovas a través de les xarxes socials, com l'exalcalde de Girona i exconseller, Joaquim Nadal, o l'exconsellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga.