Les treballadores de l'Escola Bressol Els Colors volen negociar una millora salarial

​Tenen el salari congelat des del 2007 i cobren entre 400 i 700 euros menys cada mes respecte dels municipis del voltant
|

Les treballadores de l'Escola Bressol Municipal Els Colors començaran negociacions amb l'Ajuntament d'Arenys de Mar per aconseguir una millora salarial. Els representants sindicals de la Federació d'Ensenyament de la Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) denuncien que les treballadores tenen el sou congelat des del 2007. Afegeixen que, en comparació amb els municipis del voltant, les educadores d'Arenys cobren entre 400 i 700 menys cada mes. El salari de les treballadores de l'escola bressol depèn de l'aportació de l'Ajuntament. 


Escola bressolL'Escola Bressol Municipal Els Colors, a la part alta del rial del Bareu. 


L'Escola Bressol Els Colors va obrir el 2004 en uns barracons a la Raureta. El 2007 es va licitar la concessió actual de la gestió a la Fundació Pere Tarrés. La USOC està satisfeta amb la feina de la Fundació a l'escola bressol. Tanmateix, demana a l'Ajuntament d'Arenys de Mar que s'inclogui la millora salarial al nou plec de clàusules que ha de sortir aquest primer trimestre de l'any, per adjudicar-se abans de l'estiu. L'actual concessió no ho contempla. Així, les millores s'haurien de reflectir de cara al nou curs, a partir del setembre d'aquest any 2021. El sindicat també demana l'equiparació de les treballadores de les dues escoles bressol municipal, la del Maricel i Els Colors, tot i que les diferències són petites.


Els representants de la USOC han fet diverses reunions amb l'Ajuntament per millorar les condicions salarials de les treballadores de les escoles bressol municipals. En aquest sentit, les primeres trobades es van fer durant el mandat anterior amb el regidor Ramon Vinyes (PSC), que ho era d'Hisenda i Educació. Amb el canvi de govern, es van reunir amb la regidora d'Educació, Marta Prades (CUP), però l'absorció de l'Escola Bressol Maricel per part de l'Ajuntament va aturar la negociació. Les mateixes treballadores entenien que la prioritat del curs passat era assegurar aquest nou servei municipal, després que les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül anunciessin que no podien fer-se càrrec de la llar d'infants.


El sindicat havia presentat al consistori diverses fórmules per tal d'equiparar els sous de les treballadores de l'Escola Bressol Municipal Els Colors amb municipis del voltant. La pròxima reunió amb la regidora Prades és prevista pel 19 de febrer, on el sindicat espera que es tinguin en compte les seves propostes de cara a la propera licitació, més enllà de les bones paraules. Per la USOC, els sous són massa baixos per la mida del municipi i, si no s'actualitzen, les treballadores acabaran anant a treballar als pobles del voltant.