S'ha mort l'exregidor Àngel Macià a 88 anys

​Cap de llista de la UCD a les primeres eleccions municipals, fou regidor de Governació durant el primer mandat democràtic (1979-1983)
|

Ahir diumenge, 14 de febrer, va morir Àngel Macià Pérez a 88 anys. Director comercial de professió va ser candidat per la candidatura dels Centristes de Catalunya - UCD i regidor de Governació de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, durant el primer mandat del període democràtic (1979-1983). Macià també va ser president del Club de Pesca Mar Sport entre de 1988 a 1990.


Au0300ngel maciau0300

Àngel Macià Pérez. 


Macià havia nascut a Arenys de Mar el 1933. Va ser expert en màrqueting, director comercial i viatjant a bona part de l'estat, en especial a l'Aragó. Va estudiar direcció comercial i màrqueting a l'escola de negocis EADA, de Barcelona. Des del 1970 va ser un alt executiu de diverses marques de perfums i cosmètica, com Eugene, Wella o Hélène Curtis.


Sense deixar la feina, acabat el franquisme, durant la Transició es va interessar per la política local, alineant-se en la Unión del Centro Democrático (UCD), partit liderat pel president del govern espanyol, Adolfo Suárez. La versió catalana d'aquest partit va ser Centristes de Catalunya - UCD. Macià va concórrer, primer, com a candidat suplent a la llista de la UCD per Barcelona, a les eleccions al Congrés dels Diputats del 1979.


Captura de Pantalla 2021 02 15 a les 9.06.17Macià va ser regidor de Governació en el primer mandat democràtic. Foto: Arenys Vida Parroquial. 


A les primeres eleccions municipals del 1979 va ser el cap de llista de la formació a Arenys de Mar. Celebrades el 3 d'abril, va treure un 6% dels vots, obtenint un regidor. Va ser el primer mandat que CiU va guanyar les eleccions, essent elegit alcalde Joan Enric Garcia Ferrer. Malgrat que al principi es va formar un govern d'unitat entre totes les forces polítiques amb representació municipal, la fórmula no va funcionar i al cap de pocs mesos els 4 regidors del PSC i els 3 del PSUC van abandonar el govern.


La coalició de govern va quedar formada pels 8 regidors de CiU, Macià de CC-UCD i Mollfulleda de la Coalicón Democrática, una coalició capitanejada per Alianza Popular. Durant aquest primer mandat democràtic, que va durar entre 1979 i 1983, Macià va formar part del govern ostentant la cartera de Governació. La dimissió de Suárez, el 1981, i posterior desaparició d'UCD, després de la derrota del 1982, va provocar la fi de la carrera política de Macià. 


Primer ajuntament El primer Ajuntament democràtic, amb Macià a l'esquerra del tot. Foto: Xavi Salbanyà. 


Macià estava casat amb Teresa Bigorra i tenia dos fills, Teresa i Àngel. La vetlla començarà avui dilluns al Tanatori d'Arenys de Mar, a partir de les 4 de la tarda. El funeral se celebrarà a l'església de Santa Maria, demà dimarts, 16 de febrer, a les 12 del migdia. Les banderes onegen a mig pal a l'Ajuntament d'Arenys de Mar en senyal de dol.