La Confraria de la Dolorosa fa un donatiu de 1.000 euros a Càritas

Els diners s'havien de destinar a restaurar la imatge de la Mare de Déu dels Dolors que surt cada Divendres Sant​
|

La Confraria de la Dolorosa d'Arenys de Mar ha fet una donació de 1.000 euros per comprar aliments bàsics per a Càritas. El donatiu s'ha fet amb fons de la mateixa confraria que tenia un romanent a causa que ni l'any passat ni aquest hi ha processó de setmana santa, a causa de la covid. Segons ha afirmat la seva presidenta, Antonia Oliva, "una confraria no és només treure la Mare de Déu en processó". La Confraria de la Dolorosa és una germandat exclusivament femenina que aplega unes 45 dones. 


WhatsApp Image 2021 02 18 at 20.37.18


La Confraira de la Dolorosa aplega unes 45 dones. 


La confraria ha recollit diners entre les seves confrares, però també venent loteria i espelmes. L'objectiu era restaurar la imatge de la Mare de Déu dels Dolors que treuen en processó cada Divendres Sant, al vespre, i que durant tot l'any es pot visitar a la capella de la Pietat del cementiri.  La imatge està força malmesa, però per a les confrares "la Mare de Déu pot esperar".  Amb aquests diners es podrà ajudar al creixent nombre de famílies que acudeixen a Càritas a causa de la crisi que ha dut la pandèmia. En el darrer any han pujat un 35% els usuaris de l'entitat benèfica, que ofereix aliments, roba i altres serveis.


Aquest any no es poden fer donatius de menjar directament. La normativa contra la pandèmia no permet que els aliments passin de mà en mà. Càritas Parroquial d'Arenys de Mar ja va fer una crida a omplir el rebost de l'entitat. Es poden donar diners o encarregar compres al supermercat perquè siguin lliurades directament a Càritas, sense passar per intermediaris. Càritas, al seu torn, ha agraït per escrit el donatiu de la confraria.