L'Ajuntament de Caldes d'Estrac recollirà les escombraries de la Musclera i la Colònia Andersen

​L'Ajuntament d'Arenys de Mar li farà una delegació de competències quan s'aprovi el nou plec de clàusules de la recollida selectiva
|

L'Ajuntament d'Arenys de Mar externalitzarà la recollida selectiva dels veïnats de la Musclera i la Colònia Andersen a l'Ajuntament de Caldes d'Estrac. Ho ha avançat la regidora de Serveis, Ona Curto, aquest migdia a 'El Dominical' de Ràdio Arenys, segons es preveu en el nou plec de clàusules de la recollida d'escombraries. Durant la valoració del cost del servei, es va estimar que el fet d'anar del nucli urbà d'Arenys fins a aquests veïnats que toquen al terme municipal de Caldes encareix molt el cost de servei.


Contenidors andersen


Els veïnats lmítrofs amb Caldes seguiran fent la recollida amb contenidors. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar.


A banda del cost per hora -s'estima que el fet de recollir les escombraries en aquells veïnats implica més d'hora i mitja-, també es vol resoldre un problema de mobilitat amb els camions. Per la mida dels camions de les escombraries, aquests no poden passar per sota els túnels de la Musclera i de la Riera de Caldes. Per això els camions han d'anar fins a Sant Vicenç de Montalt a fer la volta, tant en anar com en tornar.


D'aquesta manera, l'Ajuntament d'Arenys de Mar delegarà la competència de recollir les escombraries a Caldes d'Estrac, tal com fa ara a l'empresa Resmar a tot el municipi. Per això li pagarà el cost del servei. Es dóna la paradoxa, però, que a Caldes d'Estrac la recollida d'escombraries es fa amb contenidors i, per tant, aquests dos nuclis no faran porta-a-porta, per adaptar-se al servei del municipi veí. Curto preveu que el nou plec de clàusules s'aprovi durant el mes de març.