L'Ajuntament simplifica els tràmits perquè les empreses demanin ajuts

La renovació de la delegació de Promoció Econòmica al regidor Víctor Camón encara està pendent
|

El darrer ple de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, del passat 25 de febrer, va aprovar per unanimitat de tots els partits polítics una nova línia d'ajuts pel teixit empresarial. Aquestes subvencions aniran destinades als autònoms i a les empreses que s’han vist afectats per les restriccions de la pandèmia i que hagin vist reduïts els seus ingressos. Segons va explicar el regidor de Promoció Econòmica, Joaquim Mas, "s'ha intentat simplificar els tràmits i només es demanarà la documentació mínima necessària". Aquest aspecte va ser un dels principals causants que en la línia d'ajuts de l'any passat només s'hi presentessin 49 empreses, de les quals només 41 van rebre finalment els ajuts


Comerç d'arenys   ràdio arenys


En aquesta ocasió, els qui vulguin optar-hi només caldrà que facilitin documentació per demostrar les pèrdues econòmiques. Encara es desconeix la quantitat total de diners que es destinaran a aquesta convocatòria, la qual ha estat consensuada amb els regidors de l’oposició, que van agrair la tasca feta pel consistori i la decisió d’agilitzar tràmits. Tot i això, la regidora de Junts, Viviana Pérez, va emplaçar al govern a seguir treballant en noves mesures per fer front a les conseqüències econòmiques de la covid entre la ciutadania.


Finalment, encara hi ha pendent la renovació de la delegació de competències de Promoció Econòmica al regidor del PSC, Víctor Camón. Tot i que el govern ja va anunciar que revalidaria la delegació a finals de l'any passat, dos mesos després encara no s'ha efectuat aquesta renovació. El govern atribueix aquest retard a l'atac informàtic del passat 4 de gener i que ha aturat bona part de l'activitat administrativa del consistori.


D'altra banda, el ple també va aprovar de nou l'ordenança reguladora de prestació del Servei d'Atenció Domiciliària en situacions de dependència reconegudes per resolució de la Generalitat de Catalunya o en casos de risc social d'acord amb els criteris dels Serveis Socials bàsics municipals. L'ordenança ja s'havia aprovat el mes anterior, però la publicació oficial contenia molts errors de transcripció.