La regidoria d'Hisenda vol pagar les factures més ràpidament

Les factures correctes s'han pagat a menys de 50 dies, mentre que les que s'han hagut de revisar s'han pagat a 70 dies
|

La regidoria d'Hisenda de l'Ajuntament d'Arenys de Mar ha obert un nou circuit de facturació per tal de reduir el període mitjà de pagament a proveïdors. Com va informar la regidora Laia Martín al darrer ple de febrer, "ens situem dins els límits legals de pagament", que és de 90 dies. Tot i això, el termini de pagaments pendents -factures que han requerit revisió- ha incrementat significativament en el transcurs del darrer any, passant de 40 dies en el darrer trimestre del 2019, fins a 70 en el tercer trimestre del 2020. Les factures correctes s'han pagat entre 40 i 50 dies.


Captura de Pantalla 2021 03 01 a les 12.44.50Evolució del període mitjà de pagament pendent a proveïdors de l'Ajuntament d'Arenys de Mar. Font: Portal de la Transparència. 


En la mateixa sessió plenària, Martín va donar compte de l'execució del pressupost i del compliment dels objectius d'Estabilitat Pressupostària del quart trimestre de 2020. En aquesta ocasió no s'ha analitzat el compliment de la regla de la despesa, perquè el govern espanyol va aixecar aquest control pels anys 2020 i 2021. 


Finalment, en matèria econòmica el ple va aprovar per unanimitat ratificar el Decret d'Alcaldia 2020/1921 de 29 de desembre. Aquest decret, transferia 15 mil euros extres a l'EPE Ràdio Arenys per fer front a la reducció dels ingressos de publicitat del 2020, fet que li va causar un descobert de 25 mil euros. Part d'aquesta pèrdua es va poder compensar amb els sous de llocs de treball no coberts durant el darrer trimestre, com ha estat el del director.