El govern estudia que el rial de Pau Costa tingui només un sentit únic de circulació

​Preveu obrir durant les pròximes setmanes l'aparcament de zona verda per a residents al solar de la caserna de la Guàrdia Civil
|

El govern municipal valora en aquests moments diverses opcions per millorar la mobilitat del rial de Pau Costa, entre la carretera N-II i l'Escola Sinera. Durant el darrer ple municipal, els grups de l'oposició van fer diversos requeriments en aquest sentit. D'una banda, el regidor de Junts per Arenys, Agustí Farré, va demanar que es talli el rial durant les entrades i sortides de l'Escola Sinera, tal com es fa en els altres centres educatius de la vila. Per a Farré, aquesta mesura milloraria la seguretat dels alumnes de l'escola en un carrer que ja és considerat "camí escolar" pel mateix Ajuntament


Rial del bareu4   xsJunts per Arenys va demanar que es talli el trànsit a l'hora d'entrar a l'escola. Foto: Xavi Salbanyà. 


Li va respondre el regidor de Seguretat, Josep Maria Pruna, anunciant que per ara el govern valora altres opcions a la de tallar el trànsit rodat pel rial. Aquestes opcions, que s'han d'acabar d'analitzar, són ampliar la vorera del rial de Pau Costa en el seu tram entre els carrers d'Arquitecte Gaudí i Mossèn Palomer, o bé eliminar un sentit de la circulació del rial. Les tres opcions les han de valorar els agents de la Policia Local responsables de Mobilitat. Per a Pruna, tallar el rial no és fàcil, perquè afegiria pressió de trànsit a altres carrers que ja de per si estan saturats, com el carrer de l'Olivar o la baixada del Professor Castelló. 


D'altra banda, el portaveu del PSC, Jordi Muñiz, va demanar al govern municipal que faciliti el gir de sortida per a vehicles a la cantonada del rial de Pau Costa amb la carretera N-II, fent-hi un petit xamfrà, ja que té un gir difícil i a vegades els vehicles que surten a la nacional han d’envair el carril contrari. Aquest gir més suau ja hi és per als vehicles que, venint de Canet, entren al rial. Pruna va reconèixer que el gir és difícil, però que ho estudiaran amb els agents de mobilitat. Val a dir que aquest és un punt conflictiu per l'incivisme de molts veïns que hi deixen les escombraries fora d'hora i de fracció. Cal recordar que aquesta zona es veurà clarament afectada pel projecte de canalització del rial, al qual s'hi han presentat 8 empreses i que l'ACA ha d'adjudicar aquesta setmana. 


Finalment, també referent a la part baixa del rial l'alcaldessa va anunciar la pròxima obertura de l'aparcament de zona verda per a residents al solar de la caserna de Guàrdia Civil. Aquest projecte ha tingut problemes perquè l'empresa que hi feia els treballs va abandonar l'obra. Ara, es negocia la darrera certificació abans de recepcionar-la, en la que empresa i Ajuntament no estan d'acord en si el segon ha de tornar uns diners a la primera. Aquestes darreres setmanes s'ha fet la consolidació de la façana de can Catarineu i s'han pintat els blocs de formigó "New Jersey" de color groc. Queda pendent instal·lar els topalls de fusta o pneumàtic per als aparcaments i enjardinar la part que toca al pas soterrani.