Carnisseria Juan Mas

|

Entrant a la plaça del mercat per la banda de la riera, al final de tot a mà dreta, hi havia la parada dels germans Mas: CARNICERIA JUAN MAS. El novembre de 2016 arribava com una galleda d'aigua freda, la notícia del tancament de la seva parada, un negoci que van fundar els avis. Poc temps després que el seu germà, l'Albert, agafés la jubilació, en Joan també plegava, i amb ell, la fi de la vedella de valor afegit a la nostra vila.


Mas red


Amb tot luxe de detalls, simpatia i professionalitat i mestria, et servien sempre el millor tall. D'on sortia? De quin criador? De quin escorxador? Ni idea! Ni calia saber-ho, però l’espera, que amenitzaven amb el seu especial tracte i humor, potser el millor d’anar-hi a comprar. Filet de pobre, cap de mort, xurrasco, filet, entrecot, mitjana, tall rodó, culata... De la part d’aquí o de la part d’allà. Del començament o del final. “Només em queda aquesta o altra peça”, “Te l’arreglo i et faig bon pes”, “ben polida”, formaven part del seu argot, que mantenim dins dels nostres cors.


La fotografia que veieu va ser feta el 12 de febrer del 2010, per carnestoltes d’aquell any. Aleshores tenien un aprenent "made in USA" que venia de pas per aprendre el no gens fàcil art de tallar i trossejar la carn. Al llarg dels anys han anat desapareixent moltes parades, i encara que se n’han creat de noves, la xifra de les desaparegudes és, malauradament, superior. Els temps no ajuden.