Augmenta fins a 58 les cases i pisos okupats a Arenys de Mar

​Segons el regidor de Governació, la policia intervé quasi a diari per evitar noves okupacions
|

El fenomen de l’ocupació illegal de cases i pisos a Arenys de Mar creix de forma alarmant. En només quatre mesos, la xifra de finques okupades ha augmentat un 45%, de 40 a 58 al mes de febrer, segons que va informar el regidor de Governació, Josep Maria Pruna, en el ple de febrer. Dies abans, Pruna va explicar al programa "El Dominical" de Ràdio Arenys que la policia intervé quasi a diari per evitar noves okupacions. Algunes de les cases amb okupes són molt conflictives perquè alteren la convivència dels veïns i són focus de delinqüència on constantment hi ha actuacions policials i, fins i tot, detencions que serveixen de poc perquè surten en llibertat a les poques hores. 


És per això que l’alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno, es va entrevistar el dia 4 de febrer amb la jutgessa degana dels jutjats arenyencs per demanar-li més contundència amb els delinqüents reincidents que més actuen a la vila. 


Bellavista granEl baix d'aquest bloc de pisos situat a la plaça Bellavista torna a estar okupat.


Dies després va arribar l’ordre judicial de desallotjar un pis okupat al camí de can Quintana i del qual l’AGENDA va informar el mes passat. La desokupació es va produir sense incidents però el dia 28 de febrer les màfies que okupen immobles van tornar a okupar el pis i van instal·lar-hi a dins un matrimoni amb tres fills menors. El pis és de la Generalitat i al març de l’any passat s’estava arranjant per entregar-lo a una de les famílies necessitades en llista d’espera als Serveis Socials. 


Aquest pis okupat ha estat focus de conflicte. El més greu va ser al gener amb dues persones ferides. Sobre aquests fets, la policia local i els Mossos van demanar disculpes perquè incompresiblement havien obviat en les seves diligències que hi va haver una noia ferida, tal com veïns i els serveis mèdics van certificar. 


El regidor Pruna ha informat que hi ha persones que es dediquen a marcar els pisos o cases susceptibles de ser okupades i que la policia fa un seguiment intensiu d’aquests individus avortant nombroses okupacions també gràcies a la col·laboració ciutadana. 


Un altre veïnat que pateix des de fa anys l’acció incívica dels okupes es troba al rial de Canalies. La situació s’ha tornat tan insostenible que hi ha veïns que han decidit vendre les cases i marxar d’Arenys.