Malestar intern al govern per les cites de Moreno amb veïns

L’anunci es va fer dos dies després de l’agressió a la platja del Cavaió
|

L'alcaldessa, Annabel Moreno, ha anunciat aquest mes de febrer que farà reunions periòdiques amb veïns d'Arenys per tractar i debatre de manera distesa temes municipals d'interès comú. Aquestes reunions seran amb grups reduïts i es començaran a fer en línia, d'acord amb les mesures de distanciament i protecció sanitària de la pandèmia. La intenció d'aquestes trobades és mantenir un contacte més directe i afavorir una relació de proximitat entre la ciutadania i l'Ajuntament. 


Equip de govern   xs


La primera de les reunions va tenir lloc el dimarts, 16 de febrer, i la següent és convocada pel dia 23 de març. Les reunions seran internes, només amb les persones que hagin estat confirmades per assistir-hi, i no es retransmetran en línia. Tampoc es penjaran als canals oficials de l'Ajuntament un cop acabades. Per participar-hi cal demanar cita. 


Aquest anunci ha causat cert malestar entre els socis petits del govern, la CUP i Arenys En Comú, que no n'estaven informats i se’n van assabentar per la premsa i no pels canals interns. A més, l'anunci d'aquestes reunions va arribar l'endemà de l'assalt a tres avis de Canet a la platja del Cavaió, motiu pel qual alguns han interpretat aquestes trobades com una operació de neteja d'imatge fruit la improvisació. Precisament, el dia abans d’anunciar aquestes reunions el govern va emetre un comunicat lamentant els fets del Cavaió. L’argumentari d’aquest comunicat ha significat un gir de 180° amb el discurs que fins ara havia adoptat el govern sobre la seguretat ciutadana. 


Aquesta tensió s'afegeix a la de la moció sobre la via unilateral que va proposar la CUP a les portes de les eleccions i que va provocar durs retrets interns entre l'alcaldessa i les regidores de la CUP. També pesa el menysteniment que van percebre la CUP i Arenys en Comú a l'hora d'acordar els membres del Consell d'Administració de Ràdio Arenys.