Estudien instal·lar gàbies per caçar senglars entre els dos Arenys

La població ha crescut significativament els darrers mesos i afecta els conreus
|

En els darrers mesos s’ha detectat un increment de població de senglars entre els dos Arenys. Aquest creixement de la població ha afectat seriosament alguns conreus, que han vist com els senglars es menjaven les collites. Els experts atribueixen aquest increment a què aquests animals han identificat com a zones segures aquells espais propers a la població, com poden ser les urbanitzacions o la zona industrial, ja que aquí no poden ser caçats. Veuen aquests espais com un refugi perfecte. A banda dels desperfectes, també hi ha el problema que els senglars apareixen de sobte pels rials, fet que poden causar accidents de trànsit. 


Captura de Pantalla 2021 03 03 a les 12.05.04

Dos senglars al pati de La Presentació el passat novembre.


Per tal d'abordar aquesta problemàtica, els caçadors s'han incorporat a les taules de gestió d'aquest tema amb l'administració i els pagesos. A banda de la sobrepoblació en si, s'hi afegeix un tema administratiu. La zona del terme d'Arenys de Mar que queda per sobre de l'autopista va ser considerada jurisdicció a la Societat de Caçadors d'Arenys de Munt, i s'hi va declarar un vedat lliure de caça. La Societat calcula que en aquesta zona hi ha entre 20 i 30 exemplars, i també han observat raions (senglars petits). Amb els confinaments de la pandèmia s'han vist fins i tot arran de mar. 


Per la proximitat a nuclis urbans, és molt complicat poder fer batudes de caça. Ara com ara la solució més efectiva contemplada és la instal·lació d’unes gàbies per capturar als senglars. Per ara, s'esperen dos pressupostos més. Les gàbies les pagaria l'Ajuntament d'Arenys de Mar i les gestionaria la Societat de Caçadors. En aquestes gàbies -que estan falcades a la superfície- hi ha menjar a dins. Quan els senglars hi entren, es tanquen automàticament. Els exemplars caçats se sacrifiquen i la majoria es poden menjar. La majoria els compren empreses càrnies alemanyes, on n'hi ha un consum important. 


Els dos senglars van aparèixer a l'hora del pati, buscant menjar i intentant reproduir-se.