Premi Arenyenc de l’Any 2020 als qui ens han cuidat en la pandèmia

​L’AIA ha optat per fer una excepció i designar directament aquest guardó a tots els col·lectius que han estat a primera línia lluitant contra el virus o protegint-nos d’ell
|

L’Associació d’Informadors d’Arenys (l’AIA), editora de la revista l’AGENDA, organitza des de fa vint anys l’elecció de l’Arenyenc de l’Any. El primer a rebre aquesta distinció va ser Belisari Gonzàlez, coneixedor i divulgador de la micologia que ens va deixar l’estiu passat. En aquestes dues dècades, els guardonats eren persones que havien destacat durant l’any per alguna activitat positiva per la vila, o bé, representaven a col·lectius que havien desenvolupat accions destacades a Arenys de Mar. 


Des de l’edició de l’any 2006, l’AIA va obrir l’elecció de l’Arenyenc de l’Any a tota la població amb una votació popular presencial i per correu electrònic que ha esdevingut la consulta més participativa de les què es fan a Arenys. La funció de l’assemblea de socis de l’AIA es limita a fer una primera tria dels candidats i facilitar la votació popular. 


Pagina 15


Però aquest any 2020 ha estat un dels més difícils i diferents de les nostres vides a causa de la pandèmia de la Covid-19. Hem passat bona part de l’any confinats o amb restriccions de moviments i d’activitats, angoixats per la incidència mortal del coronavirus i la consegüent crisi econòmica i social que ha comportat. Ha estat un any en què la ciutadania ha donat un gran exemple de consciència col·lectiva i de capacitat de patiment. Els ciutadans ens hem posat en mans dels professionals de la sanitat, dels serveis socials, de les residències de gent gran o de les oenegés que han treballat en la primera línia de la cua de la fam. Ha estat un any en què un veritable exèrcit amb vocació de servei ha tingut cura de tots nosaltres i segueix al peu del canó malgrat les nombroses dificultats que s’han trobat i el seu esgotament físic i mental. 


És per això que l’AIA ha optat per fer una excepció en el model d’elecció de l’Arenyenc de l’Any i designar directament aquest guardó a tots els col·lectius que han estat a primera línia lluitant contra el virus o protegint-nos d’ell


Creiem que els aplaudiments que cada dia a les vuit del vespre s’escoltaven des dels balcons i finestres durant el confinament de fa un any, s’ha de traduir en un reconeixement col·lectiu que perduri per a la història. Un agraïment de tota una vila. Per aquest motiu, hem considerat que el premi de l’Arenyenc de l’Any 2020 ha d’anar cap a les persones que ens han cuidat i que en són molts. 


En aquest sentit, l’AIA esperarà que s’aixequin les restriccions per poder convocar un acte popular de vila per fer entrega d’aquest merescut guardó. Creiem que recollim així un sentiment quasi unànime de la població.