Els vehicles municipals d’Arenys de Mar fan benzina a Arenys de Munt

Benzineres locals denuncien el greuge a causa de l’animadversió personal d’algun polític local
|

De les tres benzineres que hi ha al terme municipal d'Arenys de Mar, cap d'elles subministra carburant als vehicles municipals i en dates determinades han incomplert les mesures de confinament municipal, en anar a repostar fins a Arenys de Munt, per ordre expressa del responsable polític, segons critiquen des de Mareswaguen, el servei que hi ha a la carretera N-II. Asseguren des de l’empresa que no es va donar resposta a una instància presentada el 15 de setembre on es detallava l'oferta i recorda que hi ha dues benzineres més a Arenys. 


BENZINA 2a


Un vehicle policial repostant a Arenys de Munt. Foto: Fede Cedó


El gerent de Mareswaguen, Quim Garcia, explica que "quan la BP va canviar de franquiciat, va decidir no vendre més carburant a crèdit". Això, va comportar que els tècnics municipals haguessin de cercar un nou servei on els cotxes, motos, camions i maquinària municipal anessin a fer provisió de combustible. Garcia explica que va rebre la trucada d'una tècnica municipal preguntant si Mareswaguen prestaria el servei i "la resposta va ser totalment afirmativa". Passat un temps de no tenir notícies, el gerent es va adreçar a la mateixa funcionària per saber si atendrien el parc municipal de vehicles i la resposta va ser "que no els subministraríem benzina per una decisió política". 


La regidora Laia Martín, a pregunta del PSC de Jordi Muñiz, en el darrer ple va assegurar que "vam parlar amb les diferents benzineres d'Arenys de Mar" i que van escollir la que els oferia millors condicions i "tenia ganes de treballar amb nosaltres, que va ser la d'Arenys de Munt". Aquesta informació, segons Quim Garcia "falta a la veritat, ja que la nostra oferta de combustible és un 10% més econòmica i a més els oferim rentar els vehicles gratis". Això corroboraria que els vehicles municipals no carreguen combustible a Arenys per un tema d'animadversió personal. 


Els responsables de Mareswaguen, el 15 de setembre demostren que van entrar una instància a través de l'Oficina d'Atenció Ciutadana que es va dirigir directament a l'alcaldia, demanant saber en quin punt es trobava l'oferta per subministrar combustible a l'Ajuntament. La resposta oficial, en el moment de tancar aquesta edició de L'Agenda, encara no havia arribat, tot i haver insistit davant els funcionaris de la OAC el passat mes de gener. Garcia recorda que el grup empresarial "paga l'IAE a Arenys i contracta gent del poble i només per això no hem de patir aquest greuge".