Arenys commemora el Dia Internacional de les Dones

Les treballadores de la residència geriàtrica municipal seran les encarregades de llegir el Manifest del 8 de Març
|

La regidoria de Drets Civils ha preparat per demà 8 de març, els actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones. Les treballadores de la Residència geriàtrica municipal seran les encarregades de llegir el Manifest del 8-M a l'acte institucional del Dia internacional de les dones. La regidoria de Drets Civils coordina aquesta activitat que es farà en línia per la situació de pandèmia i poder respectar les mesures de protecció per la covid.


Dones


La lectura del Manifest del 8-M començarà a dos quarts de 7 de la tarda i el llegirà una representació de treballadores de la Residència geriàtrica. Des de l'Ajuntament s'ha considerat que llegint el manifest també es fa un reconeixement a la seva tasca diària d'una forma especial després d'un any laboralment i emocionalment molt intens per totes les treballadores.


A continuació de la lectura es projectarà el reportatge “8-peu de carrer”, elaborat per la productora audiovisual feminista Violets. Es tracta d'un treball resultat de les entrevistes realitzades a Arenys de Mar amb l'objectiu de donar veu a les dones arenyenques i visibilitzar situacions masclistes detectades i viscudes, així com àrees de millora en la societat. A les 7 de la tarda hi haurà una concentració feminista a la plaça de la Vila, convocada pel nou Col·lectiu Feminista d'Arenys. 


Programa 'apoderament i talent en línia'

La regidoria d'Igualtat impulsa el projecte "Apoderament, talent i creativitat" adreçat a dones amb l'objectiu de fomentar el seu desenvolupament personal. El projecte ofereix una sèrie de sessions orientades a millorar el balanç competencial, descobriment i potenciació de les motivacions i fortaleses, gestió emocional i autoconeixement de la persona participant. També dona eines per afrontar amb garanties d'èxit el procés de recerca de feina. Aquesta setmana s'inicien les inscripcions i la selecció de les participants. Encara us hi podeu apuntar al següent enllaç. Consta d’un itinerari amb: Sessions individuals amb flexibilitat horària exclusives per a cada dona, on s’avaluaran i es treballaran les dimensions del talent i s’oferiran eines per l’apoderament.