La Creu Roja demana un muntacàrregues per al nou local de les feixes del Xifré

​L'Ajuntament n'ha descartat la instal·lació mentre que l'entitat ha doblat l'assistència a famílies amb fills durant la pandèmia
|

El local futur de la Creu Roja a les feixes del Xifré no satisfà l'entitat per les dificultats que comporta entrar els palets de menjar i per l’accés pels usuaris. Les obres del local, que s'estan duent a terme aquestes setmanes, no comporten la instal·lació d'un muntacàrregues, com la Creu Roja havia demanat. L'Ajuntament n'ha descartat la instal·lació, ja que no es contempla en el projecte que s'executa. Segons va explicar ahir al programa 'El Dominical' de Ràdio Arenys, la portaveu de la Creu Roja a Arenys de Mar, Gemma Font, "la necessitat d'un muntacàrregues és vital. Quan arriben els camions a descarregar descarreguen palets és difícil fer descàrrega manual perquè vénen molts brics de llet o llaunes que pesen molt. Descarregar-ho per les rampes serà difícil". I afegia "no sé pas com ens ho farem, tampoc els usuaris, que s'enduen menjar en carros, per un mes". Actualment, la Creu Roja té cedit un local dins l'edifici Xifré. Segons Font, "ara mateix és el que tenim. Ens hem acomodat al Xifré, tot i que és un edifici antic i les instal·lacions també. No tenim unes eines fàcils, però estem bé on som, ja que té un accés fàcil". 


Locals xifreLa meitat del local de les feixes serà per la Creu Roja, la resta bucs d'assaig. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar. 


Actualment la Creu Roja d'Arenys de Mar atén a una vintena de famílies cada mes oferint-los lots de menjar segons les seves necessitats. Aquestes famílies, que s'han gairebé doblat a causa de la pandèmia, vénen derivades dels Serveis Socials municipals. Font va explicar que el repartiment d'aliments es fa el segon dijous de cada mes. Un any després de la declaració de l'estat d'alarma han notat un fort augment, sobretot de famílies nombroses i famílies amb fills que els dos progenitors s'han quedat sense feina. Durant la pandèmia, han tingut el problema afegit que molts voluntaris que no podien ajudar per ser de risc. A la Creu Roja preparen els lots de menjar específics per a cada cas, seguint uns barems, segons el nombre de persones de la família. Els aliments bàsics procedeixen dels fons europeus i del Banc dels Aliments. Durant la pandèmia també han donat material d'higiene i cartes de pagament per a supermercats de la zona.