Restaurada la capella del Sant Crist per celebrar la Setmana Santa

​La Confraria de Portants del Sant Crist l'ha pintada, n'ha netejat les pedres i canviat la il·luminació
|

La Confraria de Portants del Sant Crist d'Arenys de Mar ha restaurat la capella que aquesta advocació té a l'església de Santa Maria d'Arenys. Els treballs es van dur a terme el cap de setmana passat per part dels mateixos confrares. La intenció de la confraria era de tenir la capella condicionada de cara a la celebració dels actes litúrgics de la Setmana Santa. El cost dels materials també ha anat a càrrec de la confraria. 


WhatsApp Image 2021 03 27 at 21.24.02

La capella del Sant Crist, un cop restaurada. Foto: Lluís Clapés. 


Feia temps que la Confraria volia millorar l'aspecte de la capella, on no s'havia fet cap treball des de les obres de rehabilitació del temple, als anys 90 del segle passat. A conseqüència dels ciris i espelmes que els devots del Sant Crist hi encenen, les parets i la volta s'havien ennegrit. Els treballs han consistit a pintar les partes, del mateix color salmó que la resta de l'església, netejar la pedra dels arcs de la volta i renovar la il·luminació, tant del focus zenital com de les làmpades laterals.


WhatsApp Image 2021 03 27 at 21.23.59

Un moment dels treballs de restauració. Foto: Lluís Clapés. 


Enguany a causa de la pandèmia, la Confraria no podrà celebrar el tradicional viacrucis de Divendres Sant al matí, ni tampoc la processó de la tarda amb la resta de confraries. La Renglereta, però, se celebrarà a dins l'església de Santa Maria el divendres a les 8 del matí. Ahir va començar els actes de Setmana Santa amb la beneïda de Rams i la missa de la Passió del Senyor.  Seguiran Dimecres Sant amb la Celebració Penitencial (18:45 h), Dijous Sant amb la missa de la Cena del Senyor (20 h), Divendres Sant amb la Renglereta (8 h) i la Passió del Senyor (18:45 h) i Dissabte Sant amb la Vetlla Pasqual (18:45 h). La Setmana Santa culminarà Diumenge de Pasqua, amb les misses en l'horari habitual (10 h i 12:15 h).