Govern i PSC aproven el nou Pla de Joventut fins al 2024

​Junts per Arenys surt de l’acord per discrepàncies en la diagnosi
|

El ple municipal del mes de febrer va aprovar -amb el vot favorable de tots els partits excepte de Junts per Arenys (JxA)- el Pla Local de Joventut que estableix les polítiques de joventut a la vila fins al 2024. El pla s'ha treballat de forma participada amb alguns joves i representants polítics municipals per disposar d'una planificació d'acord amb les necessitats existents i els recursos disponibles. 


La regidora de Joventut, Míriam Puig, va presentar els eixos destacats del Pla i va explicar com ha estat el seu procés d'elaboració. El pla s'estructura en set àmbits d’actuació: la formació, el món laboral, l’habitatge, la salut, la cultura i l’oci, la participació i la cohesió social. 


MG 1603El pla s'ha consensuat amb joves de diferents entitats arenyenques. Foto: Xavi Salbanyà


Puig va destacar-ne les principals actuacions, com ara potenciar l’Espai Ruta, la implementació dels Bucs d’Assaig, la creació del Consell d’Adolescents i revitalitzar el Consell de Joves. També es preveu l’ampliació del Punt Lila o reforçar el programa de prevenció contra violències masclistes i LGTB fòbies. 


Per sorpresa de la regidora Puig, JxA es va despenjar de l’acord abstenit-se en la votació, essent una de les primeres votacions on JxA es desmarca del govern d’ençà que van recuperar la cordialitat en les relacions. 


El portaveu de JxA, Estanis Fors, tot i destacar la feina conjunta per elaborar el pla, va considerar que els sis joves que l’han treballat no representen a tot el col·lectiu a Arenys. El partit a l’oposició volia que la diagnosi s’ajustés a la realitat i necessitats de tots els joves, amb enquestes als centres de secundària o a través d’internet. Puig li va respondre que els 6 joves eren representants d’entitats del poble i, per tant, les idees formaven part de col·lectius. Aprovat amb molt de retard 


El pla vigent fins ara era caducat des del 2017. L’anterior regidor de Joventut, Carles Sala, va iniciar la redacció del nou pla, que havia d'entrar en vigor el 2018, quan l'empresa redactora el va entregar. El govern no va dur-lo a aprovació fins al ple d'abril del 2019, el darrer del mandat. JxA i la CUP van demanar retirar-lo per no haver estat debatut entre els partits de polítics. A banda, remarcaven que era un pla que repetia la majoria d'accions dels plans anteriors. Tampoc incorporava dotacions pressupostàries per desenvolupar nous aspectes, com els referents a l'emancipació i l'habitatge social per a joves. El pla aprovat tampoc ho incorpora.