La nova recollida de la brossa espera ara la resposta de Caldes d’Estrac

El municipi veí estudia sí accepta fer-se càrrec de la Colònia Andersen i la Musclera
|

El nou plec de clàusules de la recollida selectiva continua sense data. El plec en sí està fet, però falten alguns annexes i aspectes administratius per tancar, sobretot el que fa referència a l’acord amb Caldes d’Estrac per la recollida de la brossa a la Musclera i la Colònia Andersen. Des del govern es remarca que el servei no es deixarà de prestar, ja que la pròrroga amb RESMAR acabarà en el moment en què s’hagi licitat la recollida. 


Containers cònsol andersen   xs


La recollida a la Colònia Andernsen podria fer-la Caldes. Foto: Xavi Salbanyà


La regidora de Medi Ambient, Ona Curto, explica que van poder parlar amb l’Ajuntament veí per exposar les demandes d’Arenys de Mar. En un primer moment, semblava que hi havia una mica de reticències però després els van dir que ho estudiarien i parlarien amb l’empresa que s’encarrega del servei al municipi. A l’hora de tancar l’edició d’aquesta revista, estava pendent encara una resposta per part de Caldes d’Estrac a l’Ajuntament d’Arenys de Mar. De totes maneres, l’alcaldessa, Annabel Moreno, va afirmar que si l’acord amb Caldes s’endarreria molt es podria deixar per més endavant i portar a aprovació el plec. 


La resta de punts que contemplaria la nova licitació no tindrien cap canvi al que s’ha anat dient fins ara pel que fa a àrees d’emergència, recollida de fracció tèxtil... Sí que es vol contractar, a part, una empresa que s’encarregui de tasques de dinamització i educació ambiental, així com de control de l’empresa que es faci càrrec del servei i la inspecció de bosses. Un cop estigui tancat del tot el nou plec, es farà un pla de treball i es presentarà l’esborrany a l’oposició. 


Mentrestant, el servei que presta RESMAR no ha tingut incidències destacables els darrers mesos. On sí continuen els problemes és en determinats punts de la vila que s’han convertit en abocadors incontrolats de brossa, com la cruïlla entre la Guàrdia Civil i el Passeig Xifré. Ona Curto explica que estan intentant resoldre el problema amb l’empresa, Serveis Municipals i la Policia Local. De moment, s’ha fet un control de les bosses i s’ha detectat que bàsicament es deixen a partir de mitja tarda. L’opció de posar un policia de paisà de moment ha quedat aturada. 


Aquest problema també és present al Rial de les Canalies, l’avinguda Pau Costa o el Rial del Bareu amb la torre d’Arenys. Curto explica que estan treballant en una campanya de sensibilització a través de retolació i que, a més, el pressupost ja contempla una partida per la contractació d’una empresa que s’ocupi de la sensibilització i conscienciació ciutadana.