Neix Col·lectiu Feminista, una entitat que omple el buit associatiu de dones

Després de la desaparició de Dones per la Igualtat, Arenys no tenia referents organitzats
|

La desapareguda associació Dones per la Igualtat d’Arenys de Mar ja té relleu. El 8 de març va ser el primer gran acte d’una nova entitat: el Col·lectiu Feminista d’Arenys de Mar


L’entitat està formada per una desena de dones arenyenques amb la voluntat de crear un espai de trobada per lluitar a favor de la igualtat real entre persones (independentment del gènere), també per lluitar contra el patriarcat sistèmic i per donar visualització al paper de la dona a la història, un treball sempre amb una visió feminista. Aquest grup va pensar que a Arenys de Mar calia aquest col·lectiu i així van començar a sorgir després de l’acte de novembre que van realitzar unes dones valentes en referència al dia contra les violències masclistes. 


8M2  xs

L’acte de la nova entitat el passat 8 de març. Foto: Xavi Salbanyà


L’AGENDA ha pogut parlar amb el Col·lectiu Feminista després d’aquest dia assenyalat del 8M i fan una lectura molt positiva d’aquella data, ja que van visibilitzar que a Arenys de Mar hi ha un espai de lluita feminista, a més de poder denunciar a través del manifest les desigualtats i injustícies en molts sectors i transmetre missatges empoderadors, com ara alguns dels cartells que es van penjar a la Riera, o la música que van interpretar cinc dones arenyenques. 


El Col·lectiu Feminista obre la porta a qualsevol persona amb ganes de participar mitjançant els seus canals i ja preparen noves accions i actes, diuen que tenen moltes idees pensades, tot i trobar-nos en aquesta situació sanitària derivada de la pandèmia, un context que també s’ha posat en relleu que aquestes desigualtats s’han vist més agreujades i encara sorgeixen alguns nous obstacles. 


Així doncs, ja es troben preparant un cicle de cinema feminista, un club de lectura, alguna conferència, crear una xarxa amb altres entitats de la vila, amb l’objectiu sempre de donar a conèixer dones que han de ser conegudes, que tenen un paper clau dins de la nostra societat, i així en parallel poder denunciar les desigualtats de gènere que existeix. 


Primeres setmanes amb molt de treball, de no fer un pas enrere, de realitzar aquesta reivindicació cada dia de l’any pels drets de les dones, i amb el gran suport i felicitacions que han pogut veure després del 8 de març (aquell dia les treballadores de la Residència Geriàtrica Municipal van ser les encarregades de llegir el manifest institucional). Un treball el realitzat pel Col·lectiu Feminista que ha d’anar molt en conjunció amb la Regidoria d’Igualtat, que proporciona serveis essencials com ara el SIAD-Maresme (Servei d’informació i atenció a les Dones) o el pla local per l’abordatge de les violències masclistes.