​El nou bus entre Arenys de Mar i l’Hospital de Mataró porta cinc usuaris de mitjana per viatge

​La companyia Sagalés, que és l’encarregada del servei, ha traslladat 25 persones diàries des del primer de març
|

El servei de bus que uneix els dos Arenys amb l’hospital de Mataró ha complert un mes de funcionament. En aquest temps, hi ha hagut una mitjana de cinc persones per viatge que han utilitzat aquesta nova línia de transport públic, segona que ha informat aquest diumenge el primer tinent d’alcalde d’Arenys de Mar, Josep Antoni López, al programa 'El Dominical' de Ràdio Arenys. En total, la companyia Sagalés que és l’encarregada del servei, ha traslladat 25 persones diàries des del primer de març, dia que es va posar en marxa la nova línia. Atès que cada dia hi ha cinc serveis de bus, la mitjana resultant és de cinc passatgers per trajecte.


Bus mataro

El viatge inaugural del nou servei. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar. 


Aquestes dades corresponen a usuaris que han accedit al bus a Arenys de Mar i cal afegir-hi els passatgers que pugen a Arenys de Munt. Tot i que les xifres poden semblar discretes, el primer tinent d’alcalde ha fet una lectura positiva del servei pel poc temps que porta funcionant, pels ajustos que encara falten per fer i perquè no s’ha fet molta promoció.


Respecte a les millores, Arenys de Mar ha demanat un canvi de trajecte perquè el bus recorri tota la Riera en lloc de girar a l’alçada del Calisay. La proposta és que l’autobús tingui també parada al final de Riera, a tocar de la carretera N-II i accedeixi a l’autopista per la zona industrial. Actualment, baixa d’Arenys de Munt fins al Calisay, allà gira i torna a pujar fins a enllaçar amb l’autopista.


Una altra qüestió que s’ha demanat és que els usuaris puguin comprar l’abonament del bus als estancs d’Arenys de Mar i d’Arenys de Munt perquè actualment només es venen als estancs de Mataró. L’empresa Sagalés està parlant amb els estancs arenyencs per fer-ho possible. El servei de bus entre els dos Arenys i l’hospital de Mataró és deficitari, però aquest dèficit l’assumeix la Generalitat. El bus fa cinc viatges diaris durant els matins de dilluns a divendres.