La Generalitat podria mantenir els cinc bombers revocats del parc d'Arenys

​No han rebut resposta a les al·legacions que van presentar contra l'expulsió per no haver-se descarregat la nova aplicació del Departament d'Interior
|

La Generalitat hauria aturat el procés de revocació dels 5 bombers voluntaris del parc d'Arenys anunciada aquesta setmana. El cap del Parc de Bombers Voluntaris d'Arenys de Mar, Carles Pérez, ha explicat al programa 'El Dominical' de Ràdio Arenys, que fa unes setmanes, 5 membres dels 30 que té el parc van rebre una carta de revocació del Departament d'Interior. Aquestes revocacions presentades als cinc bombers d’Arenys de Mar venien determinades perquè aquestes persones no s’han descarregat l’aplicació, ja que són funcionaris de l’administració pública que, això, els pot suposar una incompatibilitat laboral i, per tant, s’ha demanat un informe jurídic al respecte. Pérez ha recordat que "els bombers voluntaris no estem contractats i molts cops no tenim la tecnologia suficient". 


Bombers2

Els bombers d'Arenys en un simulacre, al port d'Arenys. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar. 


Pérez ha explicat que un cop presentades les al·legacions, la Generalitat no ha informat que el procés segueixi. "Entenem que per silenci administratiu, s'ha aturat el procés de revocació", ha declarat. També ha explicat que durant aquestes setmanes els bombers no han deixat de treballar. Pérez ha criticat el canvi de requisits del Departament d'Interior per poder ser bomber voluntari: l'augment del nombre d'hores mínimes que cada bomber ha d'estar disponible, 876. "Això representa mitja jornada laboral, per a una gent que ja té la seva feina i la seva família", ha afegit.  


Aquests nous requisits deixen sota mínims molts parcs de bombers que estan formats només per voluntaris. Ja hi ha oberta una nova convocatòria de places, però, de moment, per a aquesta campanya d'estiu es veuran obligats a reduir els seus serveis. El Departament d'Interior assegura en un document que gran part dels parcs no tenen tres bombers disponibles per respondre a una crida d'emergència. Segons el departament, l'objectiu a mitjà termini és que tots els parcs de bombers voluntaris siguin operatius i activables


En aquest sentit, Pérez també ha criticat que fins ara no es poguessin agafar bombers directament dels pobles on hi ha parcs, de manera que al parc d'Arenys només 2 dels 30 bombers voluntaris són de la vila, però en fan venir de més lluny. Això depèn del reglament dels bombers voluntaris. El reglament l'aprova el Consell de Bombers Voluntaris, on l'administració té majoria.