La falta de neteja del final del rial de la Serp embassa l’aigua a la platja del Cavaió

El final del rial de la Serp està taponat per la vegetació autòctona i invasora perquè des de fa mesos que no es desbrossa
|

La falta de manteniment per part de l’Ajuntament provoca que l’aigua de la pluja no desemboqui al mar com passa a la resta de rials i es quedi acumulada formant un gran bassal que arriba a incomunicar la meitat de la platja del Cavaió.


807eb7d9 0a64 44a4 b426 f8aeb293aea2


Pocs dies després que l’Ajuntament retirés la sorra que s’acumulava al pas per sota de la via del tren, la pluja moderada d’aquesta setmana ha format un important embassament d’aigua perquè la vegetació tapona la sortida al mar. Fonts municipals han informat a L'Agenda que no s’ha retirat aquesta vegetació volgudament per preservar-la. Les conseqüències d’aquesta decisió són ben evidents aquesta setmana. Molts visitants de la platja del Cavaió s’han trobat amb aquest embassament d’aigua fangosa que amb l’arribada de la calor pot esdevenir un punt de proliferació de mosquits tigre.


WhatsApp Image 2021 04 24 at 20.36.52


En aquest sentit, el mateix Ajuntament va impulsar una campanya demanant a la població que evités tenir aigua estancada a les cases amb l’objectiu de frenar la presència d’aquests mosquits. La decisió de l’Ajuntament d’Arenys de Mar de mantenir taponada la desembocadura del rial de la Serp contrasta amb el que passa al final del rial del Bareu a la platja de la Picòrdia. En aquest cas, Ports de la Generalitat sí que ha desbrossat aquest tram per facilitar el desguàs al mar de l’aigua de la pluja i evitar que es formin embassaments.


WhatsApp Image 2021 04 24 at 20.36.54


La regidora de Medi Ambient, Ona Curto, ha explicat al seu compte de Twitter que l’Ajuntament procedirà al desbrossament de la desembocadura d’aquest rial. Preguntada per què no es va aprofitar per desbrossar ara fa uns dies quan es va arranjar aquell pas, Curto ha indicat que es “mirarà” de fer el desbrossament “després de l’esclat de la primavera”.