S'ha mort Joan Torrentó i Maresma a 86 anys

​Empresari del sector automobilístic, va ser un gran aficionat de la fotografia i fundador de l'Agrupació Fotogràfica d'Arenys de Mar
|

L'empresari i activista cultural arenyenc, Joan Torrentó i Maresma, va morir ahir a la tarda, a 86 anys. Torrentó havia col·laborat en diverses entitats culturals d'Arenys de Mar. En especial havia estat practicat des de ben jove a la fotografia. En l'àmbit empresarial, va ser un dels fundadors de la concessionària de cotxes Maresmauto, empresa familiar que encara continua activa avui en dia. Gran aficionat al món de la vinya, l'afició de vinyataire el duia des de menar el tractor fins a aixafar el raïm amb els peus per fer vi. També va ser molt actiu, amb les anades amb els malalts a Lourdes de França, organitzades per la Pastoral de la Salut, també va ser portant del Sant Crist. També va ser bomber voluntari a l'inici de la caserna d'Arenys. 


WhatsApp Image 2021 04 29 at 10.40.45 (1)


Torrentó era un gran aficionat a la fotografia. A principis dels 2000, va ser soci fundador i vicepresident dels primers anys de la nova etapa de l'Agrupació Fotogràfica d'Arenys de Mar (AFA). D'aquesta entitat en va ser un membre molt actiu, participant i organitzat en els concursos, lligues fotogràfiques i tota mena d'activitats relacionades amb la fotografia. Com destaca la nota de condol que ha emès l'AFA: "Era un fotògraf d’aquells de tota la vida, que de ben petit ja feia fotos i  que de mica en mica, gràcies a les seves ganes d’aprendre i millorar, s’havia anat adaptant als nous temps, les noves màquines i la nova manera de treballar l’edició de les imatges." En aquest sentit, destacava sobretot per la seva gran dedicació i control de la llum en el retrat fotogràfic d’estudi. L'apassionava aquest apartat de la fotografia.

 WhatsApp Image 2021 04 29 at 10.40.44


Quan podia combinava la fotografia amb una de les altres seves passions, la gastronomia. Tota sortida fotogràfica que organitzava sempre acabava amb un bon dinar. En aquest aspecte, també era conegut per voler triar sempre el millor producte. Alguns el recorden pujant a Llavaneres, a comprar pèsols directament a la pagesa, per exemple. Torrentó estava casat amb Rosa Bofill amb qui va tenir quatre fills i 8 néts. El funeral se celebrarà demà divendres a les 12 del migdia a l'església parroquial de Santa Maria d'Arenys. Descansi en pau.


WhatsApp Image 2021 04 29 at 10.40.45