Pocs usuaris al nou servei de bus per anar a l’Hospital de Mataró

Els dos Arenys volen introduir millores, com tenir més parades més avall del Calisay
|

Entre 25 i 30 persones utilitzen diàriament el nou bus que uneix els dos Arenys amb l'Hospital de Mataró que es va posar en marxa fa dos mesos. Tot i que la xifra és baixa, des de l'Ajuntament fan una valoració positiva del servei, ja que és d'utilitat per a aquelles persones que necessiten desplaçar-se fins al centre sanitari. 


A més, també remarquen que l'Hospital ha tardat a recuperar a l'activitat 'normal' pel que fa a visites i, per tant, el número d'usuaris no ha estat de moment gaire alt. A més, els dos Arenys volen replantejar horaris i millores en la línia. Entre altres coses, des d’Arenys de Mar es vol fer un canvi de trajecte perquè el bus arribi fins al final de la riera i accedeixi cap a l’autopista per Valldegata, de manera que no finalitzi el recorregut a la nostra vila al Calisay, des d'on gira per pujar de nou fins a enllaçar amb l'autopista. 


Bus hospital   MS

El Calisay és l'última parada que fa el bus a Arenys de Mar. Foto: Mar Sánchez


De moment, els usuaris arenyencs que ha fet servei del nou bus han valorat positivament disposar d'aquest transport. Destacaquen el salt qualitatiu que suposa tenir aquesta línia d’autobús, reduint considerablement el temps invertit en el trajecte i rebaixant també el cost del viatge. El preu del bitllet senzill és de 3,40 euros. Hi ha una tarjeta de 10 viatges de Sagalés que es pot adquirir en estancs per 17,90 euros. El servei es pot utilitzar amb els títols de viatge del transport integrats amb l'aplicació de dues zones. De moment, als estancs dels dos Arenys es poden comprar títols per anar fins a una zona, de manera que no serveixen per anar fins a l’Hospital de Mataró, però està previst que també n’acabin venent per a dues. 


La idea, però, és reduir el preu del viatge. Per aquest motiu, a finals d'abril va haver-hi una reunió amb la Direcció General de Transports per parlar sobre com encarar l'abaratiment del preu del bus. En aquesta reunió, on també hi va participar Sant Iscle, es va exposar la proposta d’aquest Ajuntament de crear una nova línia que uneixi els tres municipis amb Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol i Canet. De moment, però, només és una idea. 


El servei de bus cap a l'Hospital de Mataró es va posar l’1 de març. L’empresa Sagalés fa cinc viatges d’anada i tornada als matins de dilluns a divendres. Els busos surten d’Arenys de Munt a les 7:30h, 8:30h, 9:30h, 12:45h i 13:45h. Baixen a Arenys de Mar fins al Calisay, d’on giren per anar amunt fins a l’autopista. Les tornades són a les 8h, 9h, 10h, 13:15h i 14:15h. També hi ha una parada per accedir al centre comercial Mataro Parc.