Can Baró

|

Allà on ara hi ha la botiga de roba "Mariona", va haver-hi una de les botigues més emblemàtiques d'Arenys de Mar: Can Baró. Un establiment creat a finals de la Guerra Civil, que d'un bon principi es va dedicar a la venda d'un pa que ells mateixos fornejaven. Del que també es va fer popular pel seu pernil dolç, del que compraven llaunes i llaunes, i que venien com a producte de gran exquisidesa de l'època. 


Can baró  salvador torrents

Imatge de l'antiga Can Baró. Foto: Salvador Torrents


Més endavant va ser botiga de queviures, d'aquelles que els supermercats van acabar minvant i en molts casos tancant, però que es va mantenir oberta fins a les darreries del passat segle XX. Només els que van viure els seus anys de més activitat poden cantar les seves lloances envers aquest entranyable establiment. 


Encara en queden. Pocs, però en podem trobar alguns de semblants a la nostra vila. Més endavant farem una repassada a altres botigues, que com Can Baró, han deixat la seva empremta d'una història arenyenca d'olor a pa acabat de fer i el miler de flaires d'aquells productes a granel.