Retirar les arrels i les canyes de la platja del Cavaió val 80.000 euros

Durant les properes setmanes es realitzaran actuacions per adequar les platges per a la temporada d'estiu
|

L’estampa que trobem a la zona entre el Portinyol i l’espigó de la platja del Cavaió no és nova i ens porta de nou a aquesta dicotomia creada de fa temps entre si és naturalització de la platja o ens trobem davant d’un fet de deixadesa que pot originar entrebancs als usuaris, banyistes i naturalesa d’aquest tram de la platja arenyenca. Un debat que sorgeix en el moment que s’ha d’adequar les diferents platges arenyenques per a una nova temporada d’estiu i de bany. Abans de Setmana Santa ja es va perfilar la sorra de la platja a la Picòrdia i el Cavaió, a més d’instal·lar dutxes i una passera vora la base nàutica. 


Cavaió   CT

Estat actual de la platja del Cavaió. Foto: Carles Toribio


La regidora de Medi Ambient, Ona Curto ha explicat a L'Agenda que totes les obres es realitzaran en les setmanes vinents. Un mes abans de sant Joan a la Musclera s’instal·laran dutxes i s’ha de refer el servei d’aigua i una part de l’enllumenat, a més de refer dos camins accessibles. A la Picòrdia es perfilarà de nou, es crearà la platja de gossos, a més de desbrossar camins. Al Cavaió, s’acabaran els tancats de protecció de la vegetació, tot esperant que es pugui fer en els pròxims mesos. 


La polèmica ha sorgit de nou perquè s’apropa una nova temporada de bany, i al Cavaió segueixen les catifes de canya, de trossos de canya esmicolada i arrels seques. La regidoria ha demanat pressupost per la retirada dels rizomes i les canyes, però el cost era més de 80.000 euros i han de prendre una decisió, ja que no totes les restes no afavoreixen a la platja ni tampoc a l’hàbitat. 


L’Agenda, com hem fet en anteriors ocasions, ha parlat amb experts de la matèria, i comenten que fora dels tancaments de naturalització hauria d’estar tot fora i net. Dins d’aquest tancat de protecció, s’haurien de treure les canyes per no deixar arrelar, ja que és sinònim de rizomes i també de propagació. Amb aquesta canya fora, si es podrien mantenir alguns troncs de grans dimensions, per poder crear estructures i microhàbitat. 


Rial de la serp   ES

Estat actual del pas del Rial de la Serp. Foto: Carles Toribio


L’altre punt problemàtic de les últimes setmanes al Cavaió és l’embassament d’aigua de la pluja al final del rial de la Serp. Un problema més, ja que es va acumular molta aigua formant un gran bassal que va arribar a incomunicar amb el mar, tot originat per aquesta falta de neteja que va fer taponar per la vegetació autòctona i invasora, amb l’agreujant que amb aquests bassals d’aigua estancada pot ser un focus de proliferació del mosquit tigre. L’Ajuntament assegura que obrirà aquesta desembocadura perquè l’aigua circuli fins a mar.