L'Ajuntament d'Arenys de Mar recupera l'aprovat en transparència

​L'Ajuntament d'Arenys de Munt compleix amb el 100% dels 52 aspectes de transparència avaluats pel mapa Infoparticipa de la UAB
|

L'Ajuntament d'Arenys de Mar torna a aprovar en transparència després del suspès de l'any passat segons el mapa Infoparticipa de la Universitat Autònoma de Barcelona. La UAB atorga una puntuació del 75% a l'ens municipal aquest 2021, després d'analitzar 52 punts sobre informació que els ciutadans haurien de poder trobar amb facilitat al web municipal. Aquest fet contrasta amb el 43,75% de l'any passat, que el govern municipal va atribuir a dades publicades al web municipal però no comptabilitzades pel Laboratori de la UAB. 

Transparencia21

Evolució de l'indicador de transparència Infoparticipa (UAB) 

per a l'Ajuntament d'Arenys de Mar. 


Tot i la millora del darrer any, Arenys de Mar encara és lluny d'aconseguir el Segell Participa, que s'atorga a aquells municipis que superen el 90%. En aquest sentit, cal destacar que l'Ajuntament d'Arenys de Munt ha aconseguit el 100% de la puntuació, igual que el de Mataró o gairebé el de Calella (98,08%). L'Ajuntament de Canet de Mar en canvi només ha obtingut el 50%. La millora en la transparència municipal era una de les llargues reivindicacions de l'Observatori Ciutadà Municipal, que va anunciar la seva dissolució fa un parell de setmanes.


Segons els indicadors avaluats per la UAB, lAjuntament d'Arenys de Mar no en compleix al voltant d’una quinzena com ara publicar els acords de les juntes de govern, les resolucions judicials definitives de la institució, resultats de la gestió de la valoració dels serveis, queixes o suggeriments o la informació de les peticions rebudes i resolucions emeses, entre altres. Pel govern, però, encara hi ha aspectes penjats al web que l'enquesta no ha considerat, com la relació i retribucions del personal de l’Ajuntament o la informació del compliment d’objectius pressupostaris. Fa tres setmanes es va demanar una revisió per a aquestes absències.