Arenys celebra una nova edició del Dia Internacional dels Museus

​El Museu d'Arenys ha preparat activitats durant tot el cap de setmana sota el lema “el futur dels museus: recuperar i tornar a imaginar”
|

El Dia internacional dels Museus torna a celebrar-se el pròxim 18 de maig, i el Museu d'Arenys torna a organitzar unes jornades plenes d’activitats. En aquesta ocasió s’ha agafat com a lema “el futur dels museus: recuperar i tornar a imaginar”. La intenció és reimaginar els museus i els centres culturals i d’art dins d’aquest context que vivim. Per a aquest propòsit, el Museu d’Arenys de Mar té preparat una agenda plena per poder visitar i recórrer les diferents sales del centre museístic, amb jornades de portes obertes el dissabte 15 de maig, diumenge 16 i el dia internacional que coincideix amb el dimarts 18. Durant aquests tres dies es podrà fer la ruta per les obres exposades i la museografia realitzada on es donarà una postal amb codis QR que s’han instal·lat al museu. 


WhatsApp Image 2021 05 11 at 13.49.59


Sis propostes on tenen cabuda l’art i la creativitat, Arenys i el mar inseparables, treballar a Arenys de Mar, moda amb punts, aplicacions amb minerals i les dones del Museu, històries de dones que s’amaguen darrere els objectes del museu, com ara Aracne, Minerva, Selene o sirena. Aquest recuperar i tornar a imaginar també ens endinsarà a les visites guiades que farà el comissari Joan Miquel Llodrà a l’exposició temporal ‘Un mar de tul, el ret fi o punta d’Arenys’, en les últimes setmanes que li queda a la mostra per poder visitar-la. També hi haurà tallers de minerals per a les famílies on l’experimentació et portarà a treure conclusions sobre els diferents exemplars del Museu, curiositat i ganes d’aprendre amb peces claus de la col·lecció. Activitats amb aforament limitat i que cal fer reserva prèvia.


A més es duran a terme activitats per a les diferents escoles arenyenques o el dimecres 19 de maig es farà ‘Com era l’Arenys de Mar abans-d'ahir?’ amb contes i històries que explicarà Albert Estengre. Una mica més amunt, a la sala del Calisay, també es podrà continuar visitant l’exposició pictòrica ‘Obra quotidiana’ d’Antoni Iniesta, trenta obres acríliques on es mostra una petita representació del pintor a partir de mirades, marines (Arenys de Mar té un paper important) i nus. De nou es podrà gaudir, experimentar, aprendre amb el Dia Internacional dels Museus, on s’ha de seguir amb el fet de promoure i difondre la cultura amb el protagonista cabdal del paper que desenvolupen els museus dins d’un ambient distès i festiu.