Entra en funcionament el vuitè jutjat d'instrucció i primera instància d'Arenys de Mar

​L'edifici judicial està immers en una sèrie de renovacions que costaran 1,7 milions d'euros per millorar les instal·lacions
|

El Departament de Justícia ha posat en marxa a Arenys de Mar el jutjat número 8 de Primera Instància i Instrucció. El nou òrgan arriba onze anys després de l'entrada en funcionament del darrer jutjat ordinari al municipi i assumirà casos civils i penals. El formen 10 professionals, amb tres gestors, cinc tramitadors i dos auxiliars, a més d'un jutge i un lletrat designats pel Consell General del Poder Judicial. Està ubicat al soterrani segon de l’edifici, on el Govern ha invertit 107.000 euros per adequar l'espaiJutjats arenys

Imatge exterior dels Jutjats d'Arenys de Mar.


En aquest sentit, s'ha arreglat el sostre del soterrani, s'han fet treballs de pintura, s'ha instal·lat un mostrador d'atenció ciutadana, s'ha posat un punt de climatització, ventilació, electricitat, llum i sistemes de protecció contra incendis. També s'han fet obres en els despatxos del jutge i del lletrat, s'ha reformat un espai d'arxiu i informàtica i s'ha adequat una petita sala de vistes que no estava en funcionament.


El departament també està duent a terme altres obres de millora, per valor de 1,7 milions d'euros, que preveuen l'adequació de diversos espais d'interiors de l'edifici, com l'ampliació de l'accés, un nou mostrador de control i la construcció de lavabos en el Jutjat de Guàrdia, entre d'altres.


A nivell civil, el nou jutjat d'Arenys assumirà els conflictes entre particulars i entitats, reclamacions econòmiques, incapacitacions de persones, desnonaments, contractes de compravenda, herències i arrendaments. En l'ordre penal, s'encarregarà de l'enjudiciament de causes sobre delictes lleus, així com la instrucció dels delictes. 


El jutjat número 8 d'Arenys és el 22è que crea la Generalitat en els darrers quatre anys, segons informa el Departament de Justícia en un comunicat emès aquest dijous. Entre el 2017 i el 2021, ha destinat 14,2 milions d'euros a aquests nous òrgans, "sense cap aportació expressa per part del govern espanyol", critica l'executiu català.