Estanis Fors vol tornar-se a presentar com a candidat i Annabel Moreno encara no ho té decidit

​Els cincs líders municipals van debatre aquest diumenge sobre els dos anys de legislatura i sobre la resta que queda quan hem superat l'equador del mandat
|

El regidor i cap de llista de Junts per Arenys (JxA), Estanis Fors, està decidit a tornar-se a presentar com a alcaldable a les pròximes eleccions municipals del 2023. Per la seva part, l'alcaldessa Annabel Moreno (ERC) encara no ho ha decidit en el si de la seva formació política, tot i que afirma que li "encanta fer d'alcaldessa" i se sent amb força de seguir liderant el govern municipal. La resta de líders municipals també estan pendents del que decideixin les agrupacions locals dels seus partits. 


El socialista Jordi Muñiz assegura que té "ganes i motivacions suficients per tornar-me a presentar, però ho haurà de decidir el partit". Ona Curto (CUP) deixa el seu futur en mans de l'assemblea de la seva formació, igual que Josep Antoni López (Arenys en Comú) qui diu: "Tinc ganes, però la decisió no depèn només de mi sinó de l'entorn familiar i de l'assemblea del partit".


Els cinc regidors i caps de llista dels partits amb representació a l'Ajuntament d'Arenys de Mar van fer aquestes declaracions durant el debat que va organitzar el programa 'El Dominical' de Ràdio Arenys amb motiu de la meitat de la legislatura. El programa radiofònic compleix així amb una tradició de convocar els líders municipals per valorar la feina feta i la que queda per fer en els dos anys que queden de mandat.


Debat dos anys

El debat organitzat pel programa El dominical es va fer en directe des de la sala Josep Maria Arnau. Foto: X. Salbanyà.


Estanis Fors va argumentar la seva voluntat de tornar-se a presentar afirmant: "Sóc l'única alternativa possible a aquest desori de govern". I va afegir: "Després de presentar-se tres vegades i rebre cada cop més suport, el més lògic és que em presenti, tot i que potser serà la darrera vegada que ho faci i deixi la política definitivament".


Annabel Moreno va afirmar que "a la secció local d'ERC encara no hem començat a parlar del tema perquè quan s'està al govern aquest debat es fa més endavant". Preguntada sobre si li agradaria repetir com a candidata, Moreno va assegurar: "M'encanta fer d'alcaldessa. Hem fet molta feina aquests cinc anys, més que mai en aquest Ajuntament, i podem fer molta més".


El debat que va haver de superar deficiències tècniques de so, sobretot en la primera part, va mostrar una gran diferència de valoració de la feina feta entre govern i oposició. JxA va afirmar que "l'Ajuntament està en fallida perquè no ha sabut resoldre cap dels principals problemes de la vila". Fors va enumerar una llarga llista d'aquests problemes que van des de la neteja i la recollida de la brossa a la inseguretat o el fracàs dels ajuts a particulars i empreses. L'altre partit a l'oposició (PSC) va dir que "no estem contents amb la gestió feta perquè les mesures arriben tard i són insuficients".


L'alcaldessa Moreno i els seus dos socis de govern (CUP i AeC) van defensar la feina feta i van rebutjar les acusacions de l'oposició. Moreno va recordar que aquests dos anys s'han viscut moltes dificultats des dels temporals Dana i Glòria a la dura pandèmia, però que amb el pla de reacció que van aprovar fa un any la situació s'ha pogut afrontar amb èxit. La CUP i AeC van subratllar, però, les dificultats i limitacions que té l'administració local a l'hora de resoldre els problemes amb rapidesa i eficàcia. "Han estat dos anys esgotadors", va resumir López (AeC).


Finalment, tots els partits van coincidir en el fet que cal revisar el pla de mandat perquè segurament no es podrà executar tot el que s'havia previst per l'efecte de la pandèmia, tot i que Moreno va assegurar que s'intentarà arriba al màxim.