El CAP d’Arenys acumula queixes per atenció deficient als usuaris

Salut també admet problemes amb el nou centre d’urgències del Maresme Central
|

Els membres de l’Associació de Veïns d’Arenys de Mar (AVAM) ha estat el primer col·lectiu arenyenc que ha permès visualitzar les queixes dels usuaris del Centre d’Assistència Primària (CAP). Juntament amb la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública i altres associacions van protestar per les deficiències en l’atenció mèdica, fent-se ressò de les queixes ciutadanes sovintejades. 


Vacunació al cap

Els activistes de l’AVAM van poder entrevistar-se amb el diputat de Catalunya en Comú Podem, David Cid, que va visitar al maig Arenys per conèixer la problemàtica. Entre les queixes que li van fer arribar es feia referència a la retirada del servei de pediatria a Arenys de Munt i la deficient atenció telefònica als usuaris. El diputat es va comprometre a portar les queixes al Parlament. 


David Cid també va dir que el seu partit treballaria per l’ampliació del CAP ara que han quedat en evidència les mancances estructurals del centre. Aquesta és una demanda històrica dels treballadors sanitaris i de l’Ajuntament, que fins ara ha estat desatesa pel Departament de Salut de la Generalitat. Els terrenys on ara hi ha l’aparcament exclusiu per personal sanitari podrien acollir la desitjada ampliació. 


El director del CAP d’Arenys, Ricard Peiró, finalment va poder ser entrevistat a El Dominical. Durant l’espai va admetre que les trucades per la vacuna són les que col·lapsen la centraleta del CAP. Aquesta resposta no va sentar gaire bé als usuaris queixosos, un dels quals va voler demostrar que la deficiència anava més enllà i va trucar al telèfon del CAP des d’allà mateix, comprovant en aquella ocasió que ningú va atendre la centraleta. 


Vacunació al CAP.


També va reaccionar una veïna que s’havia queixat de la manca d’atenció a les persones amb malalties cròniques a la declaració del Dr. Peiró dient que s’atenien correctament a aquests col·lectius. La usuària va demostrar que no havia pogut ser visitada i com a conseqüència s’havia hagut d’automedicar, amb el que això suposa de risc per la seva salut. 


Si al CAP d’Arenys hi ha queixes, no es queda enrere el flamant Centre d’Urgències d’Atenció Primària del Maresme Centre, que l’ara president de la Generalitat, Pere Aragonès va inaugurar a finals d’abril. Es tracta d’un nou servei al qual poden accedir els arenyencs però que ja rep les queixes dels usuaris perquè hi ha esperes de fins a tres hores i llargues cues al carrer.