El 7,4% de la població d’Arenys ha patit la Covid

Activat el nou punt de vacunació massiva a les Clarisses
|

Arenys de Mar està recuperant el ritme previ a la pandèmia, en part gràcies a les vacunacions massives, que en aquest cas es fan a l’antic convent de Les Clarisses des del 19 de maig. En aquest punt setmanalment es poden arribar a administrar 1.600 dosis de vacuna. Una vacunació que funciona a bon ritme i que fa reduir el nombre de positius, que fins ara han estat el 7,4% dels arenyencs.


Vacunacio clarisses   ràdio arenys

Cua al punt de vacunació massiva de les Clarisses. Foto: Ràdio Arenys


Fins a mitjans de maig Arenys mantenia un índex de risc elevat, de 56 punts, amb una taxa de reproducció del 0,56%. La taxa de mortalitat és de 4,2 per cada 1.000 habitants, mentre que la taxa de letalitat és la més alta de la comarca, un 5,9%. Fins ara, s’han comptabilitzat 1.136 postius i, a conseqüència de la Covid-19, han mort 67 arenyencs. 


Amb la reducció d’infeccions Arenys va tornant a la normalitat com prova el fet que al juny el CAP comença a recuperar les visites presencials. El fet que la vaccinació funcioni a un ritme elevat ha permès que els professionals del centre mèdic quedessin més alleugerits de feina i consultes. 


Els metges han posat el focus en fer un seguiment als col·lectius més vulnerables, tals com els sense sostre o els usuaris de serveis socials. Els responsables de l’Àrea Metropolitana Nord del Servei Català de la Salut detalla que a aquestes persones, per la seva conflictivitat social se’ls subministrarà la vacuna Jannsen, que s’injecta en una única dosi. Tanmateix demanen la col·laboració ciutadana per detectar aquestes persones. 


La reducció dels indicadors també han portat a una reducció de la conflictivitat social. La Policia Local ha baixat el ritme de la vigilància sobre el compliment de les normes de seguretat. Des que va començar la pandèmia, a Arenys s’han imposat 870 denúncies.