Vuit entitats rebran l’Arenyenc de l’Any 2020 especial de la pandèmia

Els premiats són Càritas, Creu Roja, Caputxins, el CAP i les quatre residències geriàtriques
|

L’Associació d’Informadors d’Arenys de Mar (l’AIA), entitat que edita la revista l’AGENDA, organitza des de fa vint anys l’elecció de l’Arenyenc/a de l’Any. Aquest guardó té l’objectiu de reconèixer les persones que a títol individual o col·lectiu hagin estat notícia per un fet positiu a Arenys de Mar en el darrer any. 


L’elecció d’aquesta distinció s’ha fet des de l’edició del 2006 mitjançant una consulta popular a partir d’uns candidats finalistes que l’AIA triava després d’analitzar l’actualitat informativa de l’any. No obstant això, els participants a la consulta també podien votar a altres persones sempre que ho argumentessin. 


Arenyenc de l'any   xs

Guardó creat per a l'edició d'enguany de l'Arenyenc de l'Any. Foto: Xavi Salbanyà


Aquesta vintena edició de l’Arenyenc de l’Any és ben especial perquè es tracta de guardonar fets positius realitzats durant el 2020, un any presidit per la pandèmia de la Covid-19 i les seves doloroses conseqüències. Per aquest motiu i en el context tan extraordinari que hem viscut, els integrants de l’AIA han considerat que el guardó de l’any 2020 havia de ser també especial. Per això, han decidit que, excepcionalment, aquest any no s’organitzaria la consulta popular i, interpretant el sentiment general d’agraïment de la població cap a les persones, entitats i serveis públics que han tingut cura dels ciutadans durant la pandèmia a nivell sanitari i social, es va acordar que l’Arenyenc de l’Any 2020 s’ha d’atorgar a les vuit entitats més representatives que han treballat a la vila lluitant contra la Covid i els seus efectes. 


Per tant, les entitats que han estat guardonades amb el reconeixement de l’Arenyenc de l’Any 2020 són: Càritas, Creu Roja, els Frares Caputxins, el Centre d’Assitència Primària (CAP), la residència geriàtrica municipal, la residència Vil·la Betània, la residència Itaca i la SIRESA


L’acte d’entrega del guardó es farà el dia 3 de juliol a les 19 hores al Teatre Principal i s’aprofitarà per lliurar el premi de l’Arenyenca de l’Any 2019 a la monja Pilar Poyo. Aquest guardó a Poyo no es va poder entregar a causa de les restriccions de la covid. En aquest sentit, les persones que vulguin assistir a aquest acte que serà gratuït, hauran d’apuntar-se al web del teatre www.teatreprincipal.cat. L’aforament estarà limitat a les places que determini les autoritats.