Les festes de l’estiu recuperaran una certa normalitat a Arenys

​La Regidoria de Festes ja treballa amb diverses entitats de la vila per organitzar activitats i actes per Sant Zenon
|

L’Ajuntament d’Arenys de Mar treballa en unes Festes Majors 2021 i actes culturals adaptades a la situació epidemiològica, sempre que el Procicat ho permeti. La Regidoria de Festes fa dies que treballen en l’organització de tres moments claus d’estiu: Sant Joan, Sant Zenon i Sant Roc. 


La regidora de Festes, Míriam Puig, assegura que l’objectiu és poder celebrar les Festes Majors, i per això s’està treballant en la planificació d’un programa atractiu i diferent del 2020. No obstant això, a hores d’ara no hi ha res segur, però s’espera que finalment sigui una realitat, i amb la voluntat que es pugui celebrar si la normativa els hi permet. 


St zenon miquel del roig   xs

S'espera que Miquel del Roig pugui tocar amb públic durant les festes de Sant Zenon. Foto: Xavi Salbanyà


Tant és així, que el consistori ha començat a contactar amb entitats del municipi per començar a tractar actes i activitats que es volen organitzar de Sant Zenon i encara que quedi més llunyà, de Sant Roc i com es podran adaptar. 


El mes de juny és sinònim d’estiu, d’inici de les vacances escolars i també de la revetlla de Sant Joan, on seguirà la tradició de rebre la flama del Canigó que arribarà a la plaça de les Palmeres on es donarà la benvinguda, amb la novetat que no es realitzarà a l’Ajuntament. Després s’encendrà la foguera al mig de la Riera. Més endavant detallaran més actes especials d’aquest dia que estan encara enllestint. Uns dies després hi haurà l’acte de la crema de la bóta, el 29 de juny. 


El camí ens porta al juliol i Sant Zenon, que anirà carregat de grans espectacles musicals, de màgia i clown. També serà moment del tradicional concert de Miquel del Roig, on la intenció serà que es pugui veure en persona, però sempre quedarà a la memòria el concert que va realitzar el 2020 a un terrat de la vila. També hi haurà lloc per la tronada aèria i els focs de Festa Major. Naturalment, a la Parròquia de Santa Maria es realitzaran les Completes i el cant de l’Himne a Sant Zenon. 


Un dels aspectes que s’estan treballant són les barraques, però sembla que tindrà un format de concerts. A més, els Gegants d’Arenys de Mar tindran un paper important amb la cercavila i un possible acte del 40è aniversari d’en Roc i la Maria. 


Arenys de Mar recupera també el Festival de Jazz, després d’anul·lar-se l’any anterior a causa de la pandèmia. Des de la Regidoria de Cultura han tancat un cartell amb cinc propostes i s’ubicarà com sempre al pati del Xifré, donant inici a finals de juliol i tot agost, començant amb La Vella Dixieland. Les sardanes també tindran lloc aquest estiu, però encara està per veure si seran audicions o també es podrà ballar. 


La festa de Sant Roc encara queda lluny, però a poc a poc es comença a parlar. El Patronat de Sant Roc seguirà molt la manera de fer de l’any anterior, amb la renovació del compromís, l’ofici i cercavila. Hi haurà cercavila de Gegants, tot esperant notícies de la Nocturna. La Pesta també es realitzarà seguint mesures proposades i combinant espais a l’aire lliure i tancats. Això si, es mantenen converses amb l’Ajuntament, però la vessant artística, moltes representacions seran noves, ja que es vol fer La Pesta sigui una festa.