L’assemblea de l’Ateneu escull Lluís Montmany com a nou president per majoria absoluta

El nou president vol que l’Ateneu sigui el centre social, cultural i catalanista d’Arenys i impulsarà una captació de socis
|

L’arenyenc Lluís Montmany és el nou president de l’Ateneu Arenyenc després que l’assemblea de l’entitat l’escollís per majoria absoluta i només un vot en contra. Una cinquantena dels 450 socis de l’entitat han participat en l’assemblea que s’ha realitzat aquest migdia. Montmany era l’únic candidat a la presidència que deixa Josep Maria Bertran després de cinc anys. 


 MG 3562a Lluís Montmany, el nou president de l’Ateneu Arenyenc.


En declaracions al programa El dominical de Ràdio Arenys, el nou president de l’Ateneu ha explicat que es va decidir a presentar-se perquè l’entitat passa per un moment difícil a causa de la pandèmia on s’hi han resentit les activitats presencials i, per tant, “la part econòmica”. Per això, Montmany ha afirmat: “En els moments difícils és quan t’has de mullar”.


El nou president s’ha envoltat d’un grup de collaboradors amb l’objectiu que “l’Ateneu sigui el centre social, cultural i catalanista d’Arenys”. L’Ateneu Arenyenc és una de les entitats més importants de la vila. Abans de la pandèmia havia arribat a 511 socis i Lluís Montmany es proposa endegar una campanya de captació de nous socis impulsant cursos i activitats, com els que hi havia abans de la pandèmia, amb una atenció especial a la gent jove. L’Ateneu Arenyenc farà 137 anys el pròxim mes de setembre.


 MG 3564a

          L’assemblea de l’entitat l'ha escollit per majoria absoluta.


Per la seva banda, el president sortint, Josep Maria Bertran, ha explicat que després de vuit anys (cinc com a president i tres com a sots president de la candidatura d'en Pitu Nogueras) al front de l’entitat havia arribat el moment del relleu i després de reivindicar la feina feta en aquest temps, ha assegurat: “Deixo l’Ateneu en molt bones mans”. Bertran marxa amb el somni particular d’obrir la façana de l’edifici al mar. Fins i tot, ha explicat que en l’acte de comiat li van regalar una caricatura on surt ell somiant amb l’antiga façana de l’Ateneu oberta al mar i no com ara que és una paret opaca. El nou president, però, creu que això haurà de continuar sent un somni per raons econòmiques.