La Nao Victoria es podrà visitar a partir de demà

Aquesta rèplica de la primera embarcació que va fer la volta al món es podrà visitar fins al pròxim diumenge 13 de juny
|

La Nao Victoria va arribar al port d'Arenys ahir al vespre, provinent del port de Palamós. Es tracta d'una rèplica de la primera embarcació que fa 500 anys va fer la volta al món. El vaixell es podrà visitar des de demà i fins diumenge 13 de juny entre les 10 del matí i dos quarts de 9 del vespre. A més del port d’Arenys, és previst que faci escala als ports de Tarragona i Palma i, també per la costa andalusa, per permetre a la gent conèixer aquesta embarcació. 


WhatsApp Image 2021 06 07 at 20.53.28

La Nao Victoria amarrada al port d'Arenys. 


La Victoria, comandada per Fernão de Magalhães i Juan Sebastián Elcano, va ser un dels cinc vaixells que van fer la primera volta al món entre 1519 i 1522. La Nao Victoria n'és la rèplica. Els diversos espais de la nau es poden visitar a partir de demà per conèixer la seva història i com era la vida a bord d’un vaixell com aquest. Es tracta d’un vaixell de 26 metres d’eslora i 7 de màniga, una obra de fusteria construïda mantenint la màxima fidelitat amb l’original. Aquesta carraca compta, a més, amb tres pals, aparell de creu sobre trinquet i major amb gàbies i messana llatina.


Panorama sin tu00edtulo1ab


Per garantir la seguretat dels visitants, han adoptat mesures de neteja i desinfecció habituals, així com l’obligatorietat de fer ús de mascareta i gel hidroalcohòlic. La Nao Victoria es pot visitar fins diumenge cada dia entre les 10 del matí i dos quarts de 9 del vespre amb un aforament de 35 persones a cada torn de 30 minuts. Les entrades tenen un preu de 5 euros els adults i 3 euros els infants i es poden adquirir al port d’Arenys o pel web www.fundacionnaovictoria.org


El mes passat una altra rèplica d'un vaixell, en aquest cas el galió 'Andalucía' també va amarrar al port d'Arenys i va poder ser visitat durant un cap de setmana.