Arenys de Mar serà un dels espais singulars del festival 'Poesia i +'

​La Fundació Palau de Caldes d'Estrac organitza aquest festival que se celebrarà en nou municipis de la comarca del 30 de juny a l'11 de juliol
|

D'aquí a pocs dies torna una nova edició del festival 'Poesia i +', la setzena, que organitza la Fundació Palau de Caldes d’Estrac, i en què Arenys de Mar serà un dels municipis que organitzarà actes d’un dels festivals de poesia més importants de Catalunya. Aquesta nova edició del 'Poesia i +', que se celebrarà del 30 de juny a l’11 de juliol, té com a novetat que serà completament presencial, de nou, amb nou municipis del Maresme que organitzaran actes com a lloc de trobada de propostes singulars a partir de la poesia, a més d’espectacles teatrals o d’experimentació.


BFcps6eQ

El cartell d'enguany. 


A Arenys de Mar, dues experiències úniques seran les que es realitzaran al Teatre Principal. Edimarts 6 de juliol, previ a la Festa Major de Sant Zenon, començant amb ‘Maleïts bessons…, diuen Shakespeare i Becket’ de Jordi Coca, per posteriorment veure ‘p de carn: Acció poètica en tres actes’ de la Companyia La Tropical. Aquesta no és l’única participació arenyenca, ja que enguany, Teresa d’Arenys serà present en la Nit de Poetes del 10 de juliol al parc de Can Muntanyà de Caldes d'Estrac.


L’obra de Coca, amb Esther Bové i Viqui Sanz, oferiran al Teatre Principal una posada en escena sòbria i un aire desconcertant, una peça en el seu procés de creació, ja que s’estrenarà a Barcelona el 22 de setembre. Tots els humans ens assemblem, tots naixem i morim. A partir de les obres de Shakespeare, aniran pels racons més foscos i les giragonses que fa la vida. La performance que fa la Companyia La Tropical (Elena Tarrats, Bru Ferri i Martí Sancliment) realitzarà una mirada particular de la poesia catalana contemporània. Una poesia viscuda, una poesia encarnada i una poesia de carn. 


El 'Poesia i +' és una reivindicació de la poesia com una festa i com una casa oberta a tothom per celebrar, per gaudir i per satisfer la curiositat, i així es pot veure al cartell impactant que ha realitzat Soon in Tokyo, amb fotografia de Biel Capllonch. Aquestes experiències úniques es podran gaudir en espais singulars de Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Alella, Teià, Dosrius, Mataró i Arenys de Mar. Una cinquantena de poetes, artistes i músics de diverses generacions ompliran el Maresme de +poesia. La venda d’entrades individuals i l’abonament general ja s’han posat a la venda al web www.poesiaimes.cat.