Vídeo de la descàrrega d'una tonyina de dos metres al port d'Arenys

​El port d'Arenys és dels pocs autoritzats per poder descarregar exemplars d'aquesta espècie de peix en perill d'extinció
|

Una tonyina de dos metres de llargada ha arribat aquest matí al port d'Arenys. L'exemplar ha estat tret de la barca que l'ha pescat passades les 9 del matí, i ha estat traslladada en un camió. La descàrrega ha despertat la curiositat de les persones que passejaven a aquella hora pel recinte portuari. La barca, de bandera francesa estava autoritzada a fer la pesca, segons ha explicat la Guàrdia Civil a L'Agenda. Els individus madurs, que tenen a partir de cinc anys, fan de 2 a 2,5 m de llarg i pesen entre 225 i 250 kg. El gran valor econòmic de la tonyina i les tècniques modernes de captura han fet que els estocs de tonyina, especialment l'estoc mediterrani, es trobin fortament sobreexplotats. Tot i això, les darreres avaluacions científiques apunten a la recuperació de l'estoc mediterrani.


Tonyina

L'exemplar descarregat aquest matí al port d'Arenys. 


La tonyina és una espècie de peix amenaçada, que actualment és considerada en perill d'extinció. La seva pesca està altament regulada i per això hi ha una flota autoritzada per la seva pesca, que segueix unes quotes. Així mateix, també és restringida la seva descàrrega en els ports, que han d'estar degudament autoritzats. A Catalunya, entre els ports designats per poder descarregar exemplars de tonyina hi ha el d'Arenys i el de Vilanova. En aquest sentit, just ara fa un any, el 15 de maig del 2020, la Guàrdia Civil va decomissar en el mateix port d'Arenys una tonyina vermella pescada per una embarcació no autoritzada. 


Podeu veure el vídeo de la descàrrega, ací.