La Flama del Canigó arriba a Arenys per Sant Joan

​La Fira del Solstici també s'ha celebrat, però no la revetlla
|

La Flama del Canigó va arribar ahir a Arenys de Mar per celebrar Sant Joan, diada nacional dels Països Catalans. Els membres de la comissió de la Flama del Canigó va tornar al Coll d'Ares per recollir la Flama, que va ser regenerada com cada any al cim del Canigó, provinent del Castellet de Perpinyà. Els arenyencs hi van accedir amb cotxes particulars i fent les parades habituals a la Vall de Bianya, Santa Coloma de Farners o Vallgorguina


WhatsApp Image 2021 06 23 at 19.58.15

La Flama del Canigó va arribar al cementiri. Foto: Estel Calvo.


L'arribada de la Flama del Canigó va mantenir la tradició de l'encesa de les fogueres i la celebració de la Nit de Sant Joan amb les mesures, encara necessàries, de protecció pel coronavirus. Enguany, hi ha hagut alguns canvis del recorregut de la Flama del Canigó pel nucli urbà. Primer, es va fer un acte a la plaça de Salvador Espriu per retre homenatge a totes aquelles persones que han mort durant la pandèmia. Posteriorment es va baixar a la plaça de les Palmeres per fer la lectura del manifest i un concert de Nòmada Trio  a la Plaça Onze de setembre.


WhatsApp Image 2021 06 24 at 17.32.13

La Fira del Solstici a la Riera. 

 

El retorn a la normalitat no és absolut, atès que no hi ha hagut la celebració de la revetlla popular, però sí que se celebra la Fira del Solstici a la Riera del Pare Fira, amb la presència de les parades habituals de productes artesanals i d'alimentació. És previst que la Flama del Canigó també encengui la crema de la bóta per commemorar la consagració de l'església de Santa Maria, la vetlla de Sant Marçal.