Els guanyadors de la Mostra Literària de l'any passat encara no han cobrat els premis

Els afectats serien quatre guardonats a qui es deuria entre 800 i 1.200 euros que l'Ajuntament espera pagar abans que acabi aquest estiu
|

Els guanyadors de la Mostra Literària d’Arenys de Mar de l’any passat encara no han cobrat els diners del premi. Segons que ha confirmat L'Agenda de fonts municipals, els premis econòmics no s'han pogut entregar per un problema juridicotècnic relacionat amb les bases del concurs que obligava a un seguit de tràmits presencials que no es van poder realitzar a causa del confinament durant la pandèmia de la Covid-19. Per aquest motiu, els serveis funcionarials de l'Ajuntament han bloquejat el pagament dels premis i ara el govern municipal treballa en la cerca d'una fórmula per desencallar el problema. Segons les fonts consultades, probablement la solució passi perquè l'alcaldia i el ple autoritzi el pagament amb informes negatius dels serveis d'intervenció municipal.


MG 3922

Els premiats de la 40a edició de la Mostra Literària aquest diumenge al Teatre Principal.


L'edició 39a de la mostra literària va atorgar 11 primers premis, dels quals 4 tenien dret a una dotació econòmica d'entre 200 i 300 euros mentre que els guardons de la resta consistien en lots de llibres. Per tant, el deute municipal amb els guanyadors pujaria entre 800 i 1.200 euros. Els premiats que no han cobrat corresponen a les categories D, per a edats entre 15 i 18 anys, que van guanyar per les obres “Un fet”, de Blanca Delgado Flores (prosa), i "Primaveres", de Feliu Roca Danés (poesia), tots dos alumnes de l'Institut Els Tres Turons. En la categoria E per als majors de 19 anys, van obtenir el primer premi "Aquell perfum, aquell gessamí", de Marta del Castillo (prosa) i “Qwerty”, de Xavier de la Iglesia Sánchez (poesia).


L'Ajuntament volia tenir resolt el problema abans de l'entrega del premi de la 40a edició del certamen literari que es va realitzar diumenge passat, però no ha estat possible. Les fonts consultades asseguren que la voluntat és desencallar el pagament dels premis abans que acabi aquest estiu. Respecte als premiats d'aquest any, sembla que no s'hauria de reproduir el mateix problema.