Tornen les activitats per Sant Zenon però marcades per les restriccions

La Riera, el Calisay, el Xifré i el Sinera seran els escenaris de la Festa Major
|

L’any passat, degut a la covid, els arenyencs i arenyenques van viure un Sant Zenon edulcorat, molt diferent al que estaven acostumats. Enguany, tot i que la pandèmia i les restriccions per aturar-la segueixen a l’ordre del dia, tot apunta que es podran recuperar pràcticament totes les activitats de la Festa Major. Sempre, però, complint les mesures de seguretat i contra la covid. “Cada cop estem més a prop de la normalitat que coneixíem abans i aquest any Sant Zenon serà especial”, apuntava Miriam Puig, regidora de Festes, durant la presentació de la programació de Festa Major. 


AGENDA D'ARENYS petit

Portada especial de la revista l'Agenda per a l'edició de juliol.


En aquest sentit, la programació començarà el proper dijous, 8 de juliol. A les 7 del vespre, al pati del Calisay, hi haurà un concert de música popular llatinoamericana de la mà del grup BienMeSabe. A la mateixa hora, però al Teatre Principal hi haurà l’espectacle infantil de titelles “El gat Adrià”, amb la companyia Binixiflat. A les 8, a la part coberta de la Riera tindrà lloc un concert de la mà de l’Escola de Música d’Arenys. I just després, a dos quarts de 9, Dídac Plana, porter del primer equip masculí de futbol sala del FC Barcelona, farà el pregó de Festa Major. En aquest sentit, la regidora Puig ha explicat que s’ha escollit a l’esportista arenyenc per la seva trajectòria i èxits professionals. A les 10 de la nit començaran les tradicionals Completes, a l’església de Santa Maria. A tres quarts d’onze serà el torn de la tronada aèria a la platja de la Picòrdia. Per tancar, aquest primer dia de Festa Major, a partir de les 11 de la nit, tornaran les Barraques Joves amb Miquel del Roig, enguany, però, al pati de l’escola Sinera. 


El divendres 9 a les 10 del matí, l’Ateneu Arenyenc acollirà un torneig de billar a tres bandes. A partir de les 7 de la tarda, la cercavila de gegants acompanyarà les autoritats des de l’Ajuntament, a l’ofici solemne que començarà a les 8 del vespre a l’església de Santa Maria. Entremig, a dos quarts de 8, la Ludwing Band tocarà al pati del Sinera en el marc de les Barraques. A dos quarts de 9, el grup Trio Companys tocarà al pati del Xifré. A les 10, començarà una batucada de la mà de la Batuaixa que recorrerà part de la riera, des del Calisay fins a la plaça de l’Ajuntament. I a partir de les 11, a la platja de la Picòrdia, els arenyencs i arenyenques podran gaudir del tradicional castell de focs d’artifici. I per acabar el segon dia de Festa Major, el Mag Lari actuarà a partir de tres quarts de 12 a la part coberta de la Riera. A la mateixa hora, però al pati del Sinera, el grup The Tyets posarà final a la segona jornada de Barraques. 


El dissabte 10, a tres quarts de 7 tindrà lloc, a l’església de Santa Maria, la missa de difunts. A les 7, al pati del Calisay, començarà un concert infantil de la mà de Xiula. A dos quarts de 8, seguint amb els concerts, però en aquesta ocasió pel jovent arenyenc, al pati del Sinera tocarà el grup Andana. Una hora més tard, a dos quarts de 9, al pati del Xifré tindrà lloc un espectacle amb el grup artístic Carles Xena. A dos quarts de 10, al pati del Xifré el grup de teatre dels Seràfics presentarà “Confinament de Gags Confinats”. A les 11 de la nit, hi haurà el ball de Festa Major, de la mà del grup Montgrins, a la nova part coberta de la Riera. I per finalitzar el penúltim dia de Festa Major, a partir de dos quarts de 12, al pati de l’escola Sinera, tocarà el grup El Pony Pisador. 


Per últim, el diumenge 11, a partir de les 11, els més petits podran gaudir d’una rampa aquàtica que s’installarà davant del Calisay. També a les 11, començarà la 46a edició de la matinal de pesca infantil i juvenil al club de pesca Mar Sport. Per la tarda, a les 7, al pati del Calisay, la colla gegantera durà a terme un espectacle per celebrar els 40 anys d’en Roc i la Maria. A dos quarts de 8 hi haurà dos concerts. El primer, de la mà del Combo de l’escola municipal de música, al Teatre Principal; i el segon, al pati de l’escola Sinera, amb Xiscu i Ginestà. A dos quarts de 9, al pati del Xifré, Tortell Poltrona entretindrà els més petits amb el seu espectacle. I per últim, a partir de dos quarts d’onze de la nit, a la nova part coberta de la Riera, Pep Plaza i la Big Band Jazz del Maresme posaran el punt final als actes de Festa Major. Ràdio Arenys farà la retransmissió de tots els actes que es duguin a terme durant la Festa Major. 


Ubicacions i entrades 

Des de l’Ajuntament ja s’han avançat els espais on tindran lloc els actes de Festa Major: El pati del Calisay, el pati del Xifré, la part coberta de la Riera i l’escola Sinera. Per a totes les activitats s’haurà de fer una reserva prèvia d’entrades, a través de la pàgina web del Teatre Principal, per complir amb les restriccions d’aforament. A la part coberta de la Riera hi haurà un màxim de 540 persones. Als patis del Xifré i del Calisay, unes 350, aproximadament. I per últim, al Sinera, unes 650 persones podran assistir als concerts de Barraques. 


Barraques 

Enguany, des de l’Ajuntament s’ha decidit canviar la ubicació de les Barraques. D’aquesta manera, els concerts juvenils es traslladen de la platja de la Picòrdia al pati de l’escola Sinera, per tal de poder complir amb les mesures d’aforament. A més, els assistents als concerts hauran d’estar asseguts en grup. L’Ajuntament ha organitzat taules per a grups de 4 a 6 persones, i per a grups de 8 a 10, persones. Les taules una acreditació, per tal que una persona de la taula pugui anar a la barra o als lavabos. Qui vulgui assistir als concerts haurà de reservar una taula a través d’internet i haurà de donar el nom i cognoms dels acompanyants. Els concerts comptaran amb dispositius de seguretat, amb la Policia Local i una empresa externa, que estaran tant a dins com a fora del recinte; i sanitari i educatiu, amb dos educadors de la Creu Roja, que voltaran per la zona, per informar de les mesures contra la covid als assistents. 


Programes de Festa Major 

Totes les activitats es poden consultar a través de la web municipal. A més, enguany, des de la regidoria de Festes, s’ha preparat un programa de Festa Major infantil, que també recollirà les activitats per als més petits que tindran lloc durant l’estiu. Aquests programes estaran disponibles a l’Oficina de Turisme, i, segons Puig, “vindran acompanyats d’un obsequi per als nens i nenes”.